Korzystając z portalu Jaslo4u.pl wyrażasz zgodę na użytkowanie mechanizmu plików cookie. Mechanizm ten ma na celu zapewnienie prawidłowego funkcjonowania portalu Jaslo4u.pl. Korzystając ze strony akceptujesz Politykę Prywatności portalu Jasło4u.pl
Jaslo4u.pl - Jasielski portal informacyjny
Jaslo4u.pl - Jasło dla Ciebie

Chrupiący deser z płatków

0

Po wielkanocnych słodkich masach, przekładańcach, babkach, mazurkach i innych słodkich delicjach mamy dla naszych internautów, którzy lubią eksperymentować w kuchni coś równie pysznego, jednak trochę mniej czasochłonnego i bardziej lekkiego…

 

 Chrupiący deser

z płatków

 

2 szklanki płatków owsianych,

3 jajka,

łyżka proszku do pieczenia,

2 szklanki śmietanki,

2 łyżki cukru,

olejek migdałowy,

masło do formy.

 

Wykonanie:

 

Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) wsypać płatki i smażyć cały czas mieszając – na małym ogniu – aż zrobią się złociste. Wystudzić.

 

Żółtka wlać do miseczki, dodać śmietankę i dokładnie roztrzepać. Wsypać płatki, dodać cukier, proszek do pieczenia i olejek migdałowy. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie mieszając połączyć z wcześniej wykonaną masą.

 

Ciasto przełożyć do nagrzanej formy, wysmarowanej wcześniej masłem. Ciasto piec 20 do 25 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

 

Jaslo4u.pl życzy wszystkim smakoszom swojego kącika z przepisami SMACZNEGO!!! 

Napisany dnia: 31.03.2008, 15:40

Komentarze Czytelników:

Dodaj komentarz Widok:
Dodaj komentarz
Piszesz jako:

Serwis Jaslo4u.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść powyższych komentarzy. Redakcja zastrzega sobie prawo usuwania i redagowania komentarzy niezwiązanych z tematem, zawierających wulgaryzmy, reklamy i obrażających osoby trzecie. Użytkownik ponosi odpowiedzialność za treść komentarzy zgodnie z Polskim Prawem i normami obyczajowymi. Pełne zasady komentowania dostępne na stronie: Regulamin komentarzy

Wiesz coś ciekawego? Poinformuj nas o tym!
Wiesz coś, o czym my nie wiemy?
Chcesz podzielić się z nami informacjami?
Napisz do Redakcji lub wypełnij poniższy formularz.
Treść (wymagana):
Kontakt (opcjonalnie):
Kontakt z redakcją:

Mailowo: [email protected]
Telefonicznie: 508 772 657