Ciasto toffi z biszkoptami 4u
Ciasto toffi z biszkoptami 4u
Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki wody
20 dag mąki pszennej
20 dag cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka wymieszane z wodą. Ciągle ubijając dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Piec ok. 25 minut w temperaturze
Poncz:
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 szklanka gorącej wody
1 puszka masy toffi
ok. 20 dag okrągłych biszkoptów
Masę lekko podgrzać i wylać na upieczony i ostudzony biszkopt. Następnie ułożyć biszkopty nasączone delikatnie ponczem.
Masa śmietankowa:
½ litra śmietany 30%
2 opakowania "śmietan-fix"
cukier waniliowy
1-2 łyżki cukru pudru
Życzę wszystkim smakoszom naszego kącika z przepisami SMACZNEGO!!!
Jenny
Źródło: www.smaczny.pl