Korzystając z portalu Jaslo4u.pl wyrażasz zgodę na użytkowanie mechanizmu plików cookie - niewielkich informacji tekstowych wysyłanych przez Jaslo4u.pl, zapisywanych na dysku Twojego komputera. Mechanizm ten ma na celu zapewnienie prawidłowego funkcjonowania portalu Jaslo4u.pl, w tym wygody i użyteczności usług świadczonych za jego pośrednictwem. Więcej o plikach cookie na Jaslo4u.pl możesz dowiedzieć się stąd.

Strona główna

Magda Gessler o wizycie na Podkarpaciu

214
Napisany dnia: 22.02.2013, 11:27 , Tagi: Brak

W Newsweeku Polska pojawił się artykuł Magdy Gessler, w którym ocenia swój pobyt na Podkarpaciu. Jest również wzmianka o naszym miasteczku, w którym niedawno przeprowadziła kuchenną rewolucję.

Magda Gessler przybyła do Jasła, by ratować jedną z jasielskich restauracji. Podczas swojego pobytu w naszym mieście zaglądnęła do innych lokali szukając tradycyjnych potraw, których z uporem nie mogła dostrzec. Nie dało się jednak nie zauważyć 50 pizzerii w mieście. Na peryferiach Jasła zjadła „niezłego śledzia”. Poza tym nie dostrzegła nic godnego uwagi.

„Mieszkańcy Jasła mówili mi, że chętnie jedliby właściwe swojemu regionowi potrawy, gdyby tylko pamiętali, jak się je przyrządzało. Historia nie obeszła się z tą częścią Polski łagodnie, a ci, co znali stare przepisy, dawno odeszli(...)” - czytamy w Newsweeku.

Restauratorka zapowiedziała, że już wkrótce będziemy mogli skosztować przepysznych gołąbków pędzlowanych śmietaną, faszerowanych ziemniakami lub kaszy perłowej z kwaśną kapustą. Na przekąskę trafimy na słone ciasteczka na kwaśnej śmietanie i czosnkowym maśle. Z mięs przodować będzie wołowina.

„Mam nadzieję, że dzięki mojemu uporowi Jasło powoli wróci do swoich produktów i własnych smaków, a kolejna biała plama na polskiej mapie smaku bezpowrotnie zniknie”- podkreśliła Magda Gessler w artykule opublikowanych w tygodniku Newsweek Polska.

(icz)

Komentarze Czytelników:
Aby ocenić dany komentarz, wystarczy kliknąć na ikonkę "+" lub "-" w prawym górnym rogu każdego komentarza.
Dodaj nowy komentarz Wybierz sposób wyświetlania komentarzy:
@ ...
dnia 22.02.2013, 12:05. Identyfikator użytkownika: mPYUkJBnjnAq
Ocena
komentarza:
181
oj Magda Magda chyba Cie poniosł melanż
@ cjs
dnia 22.02.2013, 12:14. Identyfikator użytkownika: 0UwRfB4TakxH
Ocena
komentarza:
108
Coooo ? Mieszkancy zpmnieli jak sie robi potrawy regionalne ? Mogla pani odwiedzic zwyklych ludzi i zapytac a dowiedziała by sie pani niejednej tajemnicy kuchennej , a tak chodzi pani do knajp gdzie pracuja kucharze z Pomorza :-) To i skad maja wiedziec jak na Podkarpaciu robi sie np. pierogi radzieckie - jadla takie pani ? Pewno nie ... reczę ze lepszych mozna szukac tylko na wschodzie .
@ jam
dnia 22.02.2013, 12:27. Identyfikator użytkownika: M1SIRknpllLq
Ocena
komentarza:
59
Szczerze mówiąc jak się ogląda programy Kuch.Rew. i widzi się co i jak restauracje podają swoim klientom to (nie wiem jak Wam) ale przynajmniej mi odechciewa się nawet spoglądać na nazwy nie mówiąc już o wchodzeniu do tzw. jadłodajni.
Swoją drogą ceny też nie należą do przyzwoitych. Tylko nieliczni "luksusują" swe podniebienia w prawdziwych dobrych restauracjach. Dla mnie to tylko chęć zysku jak najmniejszym kosztem, a tłumaczenie się że mało klientów i trzeba mrozić to przepraszam bardzo ale prostactwo. Jak nie stać ich nawet na świeże to najlepiej zamknąć interes zająć się czymś innym a nie udawać wielkich biznesmenów kucharzy. Jak muszę to wolę kupić sobie bułkę i przepić dobrym sokiem aby zaspokoić głód, niż później zastanawiać się czy to co zjadłem w jakiś sposób mi nie zaszkodzi.
Smacznego
@ arek
dnia 22.02.2013, 12:44. Identyfikator użytkownika: WWBfj0nWtIQw
Ocena
komentarza:
-2
[komentarz zawierał obraźliwe treści]
@ Cabbanos
dnia 22.02.2013, 14:43. Identyfikator użytkownika: uZZflhZ1LccK
Ocena
komentarza:
99
Ludzie!!! Nie wierzcie tej kabotynce, która pod płaszczem wojny o kulinarne gusta Polaków prawi swoje dyrdymały i samomianuje się kulinarną wyrocznią ziem polskich. Pamiętajcie, że to tylko TV i to ta sama, która emituje programy pt. " Jak to jest być elfem" lub " Sprawdzę wykrywaczem kłamstw czy sypiasz z sąsiadką"- to urąga inteligencji i godności ludzkiej. Nie szukajcie tu prawdy. To tylko promocja, autopromocja, lokowanie produktów i pieniądze- nic więcej. Szanujcie siebie i omijajcie tą rozrywke dla plebsu. Pamiętajcie. Tam gdzie w jaśle zaczyna się podawanie świeżych produktów, kończy się zarobek i interes. Stąd kebaby i pizzerie. Ciężko żeby większość jaślan, która jak tu czytam narzeka na brak pracy rozbijała się po restauracjach. Celebrujcie codzienność gotująć z żoną, mężem, konkubentem bądź kochanką w domu. Smaczniej, taniej, zdrowiej, przyjemniej i samemu modyfikujecie wielkość porcji i wiecie co jecie. Ciao.
@ ,
dnia 22.02.2013, 14:44. Identyfikator użytkownika: iAEVlFTkLdhF
Ocena
komentarza:
16
spodobało sie jej podkarpackie bo tylku tu jeszcze panuje ciemnogrodzie, a swoja drogą to w ociekającym przepychem i bogactwem Jasle je się wyłacznie kawior i szampanskoje,
@ xds
dnia 23.02.2013, 10:07. Identyfikator użytkownika: HfVVCbuVteUo
Ocena
komentarza:
15
No tak bo pizza kosztuje kilkanaście złotych a w knajpie za jakąś tam wołowinę trzydzieści pewnie będzie mało, rachunek jest prosty a młodzieży się nie przelewa. Jak nasi włodarze potrafią ściągnąć inwestorów do miasta (nie chodzi mi o nowe markety tylko firmy produkcyjne) to my zapewne odwiedzimy restauracje i postawimy je na nogi.
@ dd
dnia 23.02.2013, 11:35. Identyfikator użytkownika: s6U1iEspbscD
Ocena
komentarza:
11
Jasło jest białą, a raczej zieloną plamą na mapie Polski. Perfect śpiewał w jednej z piosenek: "puste pole za stodołą", a tą stodołą na ugorze staje się jasielski Magistrat z jego aktualnym, rumianym lokatorem. Smutny koniec, tylko kto zgasi światło? Może dziewczyna o PERŁOWYCH włosach?
@ do jam
dnia 23.02.2013, 16:46. Identyfikator użytkownika: ZbXllOCi7zIE
Ocena
komentarza:
-21
JAMale ide o zaklad, ze nie stac Cie na D O B R Y sok. Inaczej wiedzialbys co i o czym piszesz!
@ jam
dnia 23.02.2013, 21:21. Identyfikator użytkownika: PrUhrfOPCpXv
Ocena
komentarza:
19
Nie będę się z Tobą przerzucał i dyskutował. Mam swój honor, wiedzę oraz przyzwoitą kulturę. Sam sobie odpowiedz jak wygląda Twój wpis. Dajesz przykład lęku, irytacji i własnego nieco zadufanego ja, szkoda że tacy są ludzie. Ale jaki pan taki kram. Pozdrawiam
@ raz
dnia 25.02.2013, 09:17. Identyfikator użytkownika: BdMILALmgO7i
Ocena
komentarza:
2
kto to jest ten Gesler?
@ qwerty
dnia 22.02.2013, 12:06. Identyfikator użytkownika: YMAV6UvhUsJJ
Ocena
komentarza:
41
"Z mięs przodować będzie wołowina"
zapewne polędwica w przystępnej cenie dla każdego jaślaczka
@ Tarzan-zan
dnia 22.02.2013, 17:24. Identyfikator użytkownika: LPG8OdS9afGz
Ocena
komentarza:
18
A ja się zapytam - JAK te wszystkie restauracje mają przetrwać na jasielskim rynku skoro ludzie w dzień powszedni nogi z chałupy nie ruszą, nawet młodzież nielicznie tylko w pizzeriach przesiaduje, całe "życie towarzyskie" zaczyna się w piątek wieczorem i w sobotę wieczór... Wtedy z kolei wolnego miejsca nie uświadczysz, wszystko zapchane po brzegi, więc to też zniechęci wielu potencjalnych klientów - bo jak wyjdzie raz czy drugi i nie znajdzie wolnego miejsca to następną sobotę spędzi w domu.
No to jak - pytam się - mają te restauracje przetrwać i się utrzymać kiedy "ruch" mają tylko 2 wieczory w tygodniu, a w wolne dni co - mają być nieczynne - jak manufaktura smaku którą zamykają o 18 tej :) ale już o 17 tej nic nie zjesz bo "panie kelnerki" już sa gotowe do wyjścia i tylko czekają aż zegar szóstą wybije...
A poza tym - Gesler była może w 2 -3 lokalach, nie możliwe żeby odwiedziła wszystkie restauracje w jaśle i okolicach bo na to potrzeba by kilkanaście dni - pomijając czas - do żołądka by się jej nie pomieściło. Więc odwiedziła powiedzmy 3 lokale, a wypowiada się na całą Polskę że Podkarpacie to kulinarne dno...
@ łodyniec
dnia 22.02.2013, 17:52. Identyfikator użytkownika: ywBrnqa0phzP
Ocena
komentarza:
20
żal mi tej kobiety... zboczenie i niedosyt sprawił że musi wąchać kelnerów pod pachami ,tylko to ją podnieca hahahaha
@ Piter
dnia 22.02.2013, 12:07. Identyfikator użytkownika: PFYax2tgCzhk
Ocena
komentarza:
19
Pochwaliła tylko lokal Pod Skałą
@ gl
dnia 22.02.2013, 12:40. Identyfikator użytkownika: WWBfj0nWtIQw
Ocena
komentarza:
-1
[komentarz zawierał obraźliwe treści]
@ Wojtek.b
dnia 22.02.2013, 13:35. Identyfikator użytkownika: QgckfBRLPqQF
Ocena
komentarza:
4
I słusznie
@ gryl
dnia 22.02.2013, 13:42. Identyfikator użytkownika: f1eCbksexFA3
Ocena
komentarza:
-39
Kochany chodziło o Różaną w Skołyszynie !!
@ Krzysztofek
dnia 22.02.2013, 13:55. Identyfikator użytkownika: QgckfBRLPqQF
Ocena
komentarza:
8
To sobie przeczytaj w Newsweeku - wymieniła nazwę lokalu Pod Skałą
@ lil
dnia 22.02.2013, 15:08. Identyfikator użytkownika: 1qocYMCVvI3N
Ocena
komentarza:
11
Nie wiem co tam można chwalić...
@ abc
dnia 22.02.2013, 16:18. Identyfikator użytkownika: GfXS0wwUPEre
Ocena
komentarza:
3
[...]
@ kazek
dnia 22.02.2013, 17:50. Identyfikator użytkownika: kEvIOHIjSthY
Ocena
komentarza:
9
pochwaliła i odpowiednia cene pewnie wzieła bo nie ma reklam za darmo!!!
@ Zocha
dnia 22.02.2013, 20:31. Identyfikator użytkownika: N2p51FFbSchZ
Ocena
komentarza:
12
Ja raz byłam z rodzinką ,, Pod Skałką i wzielam sobie placka po węgiersku i oczywiście był przypalony. Więcej już nie idę dziękuję za taką kuchnie.
@ j23
dnia 22.02.2013, 20:44. Identyfikator użytkownika: FnJgpmVlBa5y
Ocena
komentarza:
11
tam już totalny brak smaków. wszędzie tylko nie na skałce...
@ łodyniec
dnia 22.02.2013, 22:27. Identyfikator użytkownika: ywBrnqa0phzP
Ocena
komentarza:
11
dostała w łapę to pochwaliła haj mi mecyje ... bo paniunia wąchająca męskie pachy coś pochwaliła łał !! naprawdę jest się czym szczycić buhahahaha
@ bober
dnia 22.02.2013, 22:32. Identyfikator użytkownika: QsQvl41796bI
Ocena
komentarza:
2
Dlaczego nie oddałaś?
@ ola
dnia 22.02.2013, 23:10. Identyfikator użytkownika: WD4fYJXOumUa
Ocena
komentarza:
-1
Nie dziwię się, przyrządzają pyszne krewetki w białym winie :)
@ dd
dnia 23.02.2013, 11:37. Identyfikator użytkownika: s6U1iEspbscD
Ocena
komentarza:
-1
Ten lokal w Skołyszynie to padówka, podobnie jak w galerii przekręta
@ jaa
dnia 23.02.2013, 18:41. Identyfikator użytkownika: gyhXgB4K4j38
Ocena
komentarza:
-1
ciekawe za co?
@ Bonzo
dnia 23.02.2013, 18:44. Identyfikator użytkownika: PFYax2tgCzhk
Ocena
komentarza:
1
Najlepsza knajpa w okolicy
@ megio
dnia 23.02.2013, 22:49. Identyfikator użytkownika: D4Thd2XcSq4a
Ocena
komentarza:
-1
no nie wiem czy pochwaliła ..."w Zajeździe pod Skałą zjadłam niezłego śledzia, a poza tym rządzi kulinarna postkomuna z podłymi flakami w roli głównej" więc jeśli to jest komplement to helooooł !!!
@ Bonzo
dnia 23.02.2013, 23:38. Identyfikator użytkownika: PFYax2tgCzhk
Ocena
komentarza:
0
[komentarz zawierał obraźliwe treści]
@ de
dnia 24.02.2013, 15:20. Identyfikator użytkownika: 6LvT0NpG8Qc2
Ocena
komentarza:
2
jest co chwalic wszystko to mrozonki he
@ arek
dnia 24.02.2013, 18:01. Identyfikator użytkownika: WWBfj0nWtIQw
Ocena
komentarza:
0
[komentarz zawierał obraźliwe treści]
@ jaa
dnia 22.02.2013, 12:08. Identyfikator użytkownika: KVvUrSf9ebEz
Ocena
komentarza:
-5
W tej sytuacji polecam pizzę włoską:)
@ obserwator
dnia 22.02.2013, 12:12. Identyfikator użytkownika: uPMDkn2JMwHh
Ocena
komentarza:
16
Pierogi z rynku lepsze.
@ gosc
dnia 22.02.2013, 14:03. Identyfikator użytkownika: aWqsQd6EhCpO
Ocena
komentarza:
56
najlepiej zrobic dobre ognisko kielbaski zjesc piwa sie napic! :D
@ bylem tam
dnia 22.02.2013, 20:16. Identyfikator użytkownika: rLBkEGJh8V7k
Ocena
komentarza:
6
oj racja panie te pierogi sa wysmienite czesto tam bywam :)
@ ktoś
dnia 22.02.2013, 21:42. Identyfikator użytkownika: CgoBb5YmKKp6
Ocena
komentarza:
-7
ty se popacz jak te pierogi lepią i z czego ... margaryna sklepowa miesiąc po terminie, nie mówiąc o serze :D gratuluje wyboru
@ woj
dnia 23.02.2013, 18:09. Identyfikator użytkownika: 4IfV3LC8CJkc
Ocena
komentarza:
6
bardzo dobre te pierogi. pozdrowienia dla pan co je robią.
@ PSEŁŁŁDO
dnia 22.02.2013, 12:13. Identyfikator użytkownika: SSWDiFY5Wjlx
Ocena
komentarza:
26
Z tymi 50 pizzeriami to pojechała... ale fakt, zagęszczenie pizzodajni u nas większe niż we Włoszech, ileż można tej pizzy jesć:/
@ raz do roku
dnia 22.02.2013, 14:14. Identyfikator użytkownika: wTlXyWLcHsR8
Ocena
komentarza:
4
jest w sam raz, będziesz zdrowszy, nawet nie chcę wiedzieć co jest w srodku
@ bober
dnia 22.02.2013, 22:33. Identyfikator użytkownika: QsQvl41796bI
Ocena
komentarza:
-3
kozak z nosa
@ jaa
dnia 23.02.2013, 18:48. Identyfikator użytkownika: gyhXgB4K4j38
Ocena
komentarza:
1
popieram... jak ktoś ciasto z dwoma plasterkami kiełbaski , krążkiem cebuli i garstką sera nazywa pizzą to gratuluje trafnie wyrzuconej kasy
@ pseudonim mój
dnia 23.02.2013, 22:48. Identyfikator użytkownika: hAl0qWnyjziw
Ocena
komentarza:
0
a byłeś "jaa" kiedy we Włoszech w zwykłej włoskiej pizzerii ? - z tego co piszesz to na 100 % nie...
@ do jaa
dnia 26.02.2013, 18:17. Identyfikator użytkownika: bxDgASGEGEoC
Ocena
komentarza:
2
ogromna zniewaga byłoby gdyby na pizzy włoskiej było cos więcej niż 1-2 składniki oprócz sera i sosu pomidorowego
tak wyglądają włoskie pizze, smakują przy tym pierwszorzędnie
@ Wieslaw Michal Jajko
dnia 22.02.2013, 12:13. Identyfikator użytkownika: CJrbVxeWt1xJ
Ocena
komentarza:
26
nie o taką Polskę walczyłem!
@ Tarzan-zan
dnia 22.02.2013, 17:17. Identyfikator użytkownika: LPG8OdS9afGz
Ocena
komentarza:
5
ja też nie o takie polskie walczełem
@ ~~
dnia 22.02.2013, 20:17. Identyfikator użytkownika: NGoHxeiBtKKI
Ocena
komentarza:
8
Ten co walczył "o takie Polskie" przesyła wam kilka skromnych fotek z Florydy
@ qwerty
dnia 22.02.2013, 12:14. Identyfikator użytkownika: YMAV6UvhUsJJ
Ocena
komentarza:
27
ha ha zdjęcie p. Magdy podano bardzo archiwalne ! ! !
@ jeżynka:)
dnia 22.02.2013, 14:57. Identyfikator użytkownika: T8RBFCAMpBlb
Ocena
komentarza:
12
Mogli dać takie w beciku:)
@ gero
dnia 22.02.2013, 12:15. Identyfikator użytkownika: Ji15RjeazdcK
Ocena
komentarza:
44
M.Gesler nie znalazła w Jaśle nic godnego uwagi. No bo tu pani Magdo nic takiego nie ma,Jasło za niedługo będzie jednym wielkim domem starców,bo wszyscy młodzi z tond
uciekną.
@ qwerty
dnia 22.02.2013, 12:19. Identyfikator użytkownika: YMAV6UvhUsJJ
Ocena
komentarza:
56
"bo wszyscy młodzi z tond uciekną."
młodzi wykształceni min. podstawófka już dawno z tond uciekneli
@ bb
dnia 22.02.2013, 12:42. Identyfikator użytkownika: BsNKqTRIXPpG
Ocena
komentarza:
30
Z taką pisownią niech uciekają wszyscy.
@ arek
dnia 22.02.2013, 12:42. Identyfikator użytkownika: WWBfj0nWtIQw
Ocena
komentarza:
-7
spokojnie -ci wyksztalceni to jeszcze wieksi analfabeci-do tego umyslowi z inteligencja najwyzej szympansa
@ Lauri
dnia 22.02.2013, 12:48. Identyfikator użytkownika: Yt4RK4WXxVYE
Ocena
komentarza:
8
Arek- chyba Ty.
@ 18
dnia 22.02.2013, 14:03. Identyfikator użytkownika: Q0p46Vurz61S
Ocena
komentarza:
1
[...]
@ ktoś
dnia 22.02.2013, 21:47. Identyfikator użytkownika: CgoBb5YmKKp6
Ocena
komentarza:
-2
haha Arek dobrze mówi :D
@ zgryźliwa
dnia 22.02.2013, 22:24. Identyfikator użytkownika: UHgCzk1Fr1jm
Ocena
komentarza:
3
co żal tyłek ścka, jak był czas na naukę to sie nie chciało, a teraz tym wykształconym przynajmniej nawtykać można
@ hej
dnia 23.02.2013, 00:12. Identyfikator użytkownika: 60ZV5hgrsaka
Ocena
komentarza:
0
Dobre to bylo
@ sss
dnia 23.02.2013, 13:44. Identyfikator użytkownika: Ji15RjeazdcK
Ocena
komentarza:
7
w dzisiejszych czasach nie musisz mieć wykształcenia możesz być po zawodówce,ale jak masz znajomości to będziesz siedział za biurkiem.
@ Belfer
dnia 24.02.2013, 18:32. Identyfikator użytkownika: 5aKJ0MzN3L7I
Ocena
komentarza:
0
Pewnie chodziło ci o "STĄD"
@ ixi
dnia 22.02.2013, 12:17. Identyfikator użytkownika: Ak6DaVkLLNeY
Ocena
komentarza:
29
to nie jest trudne - kupujcie regionalne towary, wspierajcie lokalne sklepy: miesne, czy spozywcze wymagajcie lokalnych produktow, pijcie jasielskie wina - lokalny patryiotyzm i ekonomia...sami sie ratujmy a nie patrzmy czy TEN czy INNY przyjedzie do Jasla i "DA" prace!!!
@ do ixi
dnia 22.02.2013, 12:33. Identyfikator użytkownika: M1SIRknpllLq
Ocena
komentarza:
13
Sorry, ale te wina to nie potrzebnie wciąłeś. Do reszty się zgadzam
@ bubu
dnia 22.02.2013, 15:32. Identyfikator użytkownika: sVarOUO31G6z
Ocena
komentarza:
18
Gdzie mamy te regionalne towary, Na straganach na zielonym rynku wszystko z hurtowni. Kilka babek z jajkami i smietaną.Chłopi nic nie uprawiają ..."bo sie nie opłaca"
@ Bezstronny.
dnia 22.02.2013, 12:17. Identyfikator użytkownika: w3D9TWODAEwt
Ocena
komentarza:
39
Jej szczęście , że nie była w TRAFUNKU . Rozstrój żałądka pewny i nerwy w rozsypce po rozmowie z właścicielem na 100 %
@ Majewska
dnia 22.02.2013, 13:39. Identyfikator użytkownika: yrzJLQPjq1bE
Ocena
komentarza:
19
Tam dużo nie płacą więc się ludzie też nie starają
@ kdkzk
dnia 22.02.2013, 23:22. Identyfikator użytkownika: PJ0kZBGVa3re
Ocena
komentarza:
5
hehe z tą płacą to prawda. Rzadko kiedy jest a jak już łaskawie wypłacają to marne grosze w ratach...żal
A co do jedzenia to Trafunek lata świetności ma już dawno za sobą
@ parzygnat
dnia 23.02.2013, 09:00. Identyfikator użytkownika: ZjALpuXGSxWk
Ocena
komentarza:
-6
Ja myślę że nie do końca jest to prawdą.Gastronomia w calym kraju przechodzi trudności,nie tylko Trafunek.Mogę p. Majewską zapewnić że pracujący tutaj ciężko ludzie starają się bardzo i Trafunek ma wielu stałych ,długoletnich klijentow,którzy uznają dobrą jakość produkowanych tu potraw.Mogę Was zapewnić że pracują tu dobrzy fachowcy i potrafią przygotować kuchnię na każdą okazje.Co do wypłacania tych rzekomo marnych groszy -to może przestaniecie się czepiać bo pracuje tu gro ludzi którzy jakoś nie narzekają.Każdy ma wybór i po co te głupie ,bezsensowne komentarze ,nie mające pokrycia z prawdą.Znam wielu biznesmenów z Jasła którzy naprawde nie szanują swoich pracowników a traktują ich jak śmiecie,więc przestańcie pisac te bzdury.
@ kaktus
dnia 23.02.2013, 13:56. Identyfikator użytkownika: 6ZLGwZUlwfzw
Ocena
komentarza:
2
Klientów nie interesuje to czy Trafunek płaci czy nie.Pewnie pracują tam sami pasjonaci gastronomii a nie niewolnicy.Placki po węgiersku robią dobre.
@ Lila
dnia 24.02.2013, 19:39. Identyfikator użytkownika: Hwt83oBjdYVJ
Ocena
komentarza:
-1
Słuszna uwaga,bo jestem wieloletnią pracownicą Trafunka i nie jest takzle jak niektórzy to próbują udowadniać pisząc rozne brednie. W tej firmie pracują naprawdę wysokiej klasy fachowcy,którzy potrafią zrobic niezłe placki,ale rownież obsłuzyć imprezy na wysokim poziomie , imprezy światowej rangi-choćby Europejskie Forum Gospodarcze w Krynicy której to imprezy nie podjąła sie nawet p.Gesler skutek swojej niemocy kulinarnej,a Trafunek t,e imprezę obsługuje corocznie od kilku lat.Można też przytoczyć jako przyklad kondycji Trafunka obsługę wysokiej rangi uroczystości kościelnych,obsługę prymicji kard.Dziwisza w Rabie,czy też imprezy organizowane w Kasinie Wielkiej dla naszej wspaniałej biegaczki p.Justyny Kowalczyk.Długo by można wymieniać dokonania tej firmy ,ktora zdobywa wiele nagród za swoje produkty choćby corocznie złote medale na Targach Slubnych w Rzeszowie.Wspołpracujemy z wieloma mistrzami sztuki kulinarneji równiez szkolimy dobrych fachowcoów którzy znajdują zatrudnienie w uznanych lokalach w kraju i za granicą.Więc jak widzicie Trafunek jest w dobrej kondycji i myślę że najwyższy czas skończyć pisanie bredni nie mających pokrycia w stanie faktycznym.Być może takie bzdury piszą Ci którzy musieli odejść z tej firmy gdyż okazali się pracownikami nieuczciwymi albo po prostu nierobami,a takich żaden pracodawca nie będzie tolerować.
@ delek
dnia 24.02.2013, 20:07. Identyfikator użytkownika: Hwt83oBjdYVJ
Ocena
komentarza:
1
Zauważcie że Trafunek angażuje się w promocję produktow i potraw regionalnych.Cala produkcja jest opatrzona certyfikatami jakości i prowadzona w oparciu o surowce ekologiczne, w dużej mierze z włacnych chodowli i upraw{mięso,warzywa i owoce}.Niedawno Trafunek wydał książkę,wspólnie z Urzędem Marszałkowskim w Rzeszowie,opatrzoną pięknymi zdjęciami pt"TRADYCJA W ZYWIENIU I KULTURZE MIESZKANCOW ZIEMI JASIELSKIEJ'.Można tu znaleść gro przepisów tradycyjnych potraw regionalnych.Polecam ją p.Gesler a także wszystkim ,którzy próbują szkalować tę firmę.Do kupienia w punktach sprzedaży trafunka a także w biurowcu firmy.Jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości to zapraszamy do Dębowca-odpowiemy na wszystkie pytania.
@ meduza
dnia 28.04.2013, 22:45. Identyfikator użytkownika: oUTLWYdbC1ma
Ocena
komentarza:
1
wlasnie dzieci w szkole dostaja warzywa i owoce z tego wspanialego "TRAFUNKU".zgnile jablka,obslizgle marchewki...jesli to jest zdrowe i za to dostaje sie certyfikaty,to ja juz nic wiecej nie powiem.zal
@ ixi
dnia 22.02.2013, 12:20. Identyfikator użytkownika: Ak6DaVkLLNeY
Ocena
komentarza:
4
...w LAS VEGAS byla kiedys pustynia, pach i slonce...ludzie miejcie troche entuzjazmu!

Od wladz zalerzy ulatwianie zycia przedsiebiorcom, trzeba troch szczescia ale przede wszystkim INWENCJI, WIZJI i CIEZKIEJ PRACY - liczac na samych siebie i pracujac dla siebie! (czy to jako pracodawca czy pracownik).
@ ....
dnia 22.02.2013, 12:25. Identyfikator użytkownika: 340CDudr28gc
Ocena
komentarza:
6
a artykul jest pt "Dolina kulinarnej rozpaczy" hahaha
@ Gość
dnia 22.02.2013, 12:28. Identyfikator użytkownika: DxSDzovaJ5t5
Ocena
komentarza:
7
Chwaliła "Pod Skałą" przecież tam wcale nie jest dobre jedzenie!!!
@ MIKI
dnia 22.02.2013, 12:32. Identyfikator użytkownika: SAjEUHywjmDN
Ocena
komentarza:
21
A gdzie jest dobre w Perle? tam to dopiero jest masakra. jadzenie bllee
@ sx
dnia 22.02.2013, 12:35. Identyfikator użytkownika: TFeWsBDiJ4GZ
Ocena
komentarza:
62
dali czarne zdjęcie - myślałem, ze umarła w Jaśle:D
@ arek
dnia 22.02.2013, 12:43. Identyfikator użytkownika: WWBfj0nWtIQw
Ocena
komentarza:
-5
[komentarz zawierał obraźliwe treści]
@ wuwuo
dnia 22.02.2013, 13:12. Identyfikator użytkownika: 3Teacz7DmrYb
Ocena
komentarza:
9
hehe rozwaliles mnie :)
@ xxx
dnia 22.02.2013, 16:54. Identyfikator użytkownika: qjSZJwlmVA8V
Ocena
komentarza:
3
hahahaha ale sie usmialem - dzieki!!!
@ pseudo
dnia 23.02.2013, 09:28. Identyfikator użytkownika: LUTzVaunLpOx
Ocena
komentarza:
1
hahahahaah dobre :)
@ 14 Wilki
dnia 22.02.2013, 12:57. Identyfikator użytkownika: JB9s3R7G2mAY
Ocena
komentarza:
5
zjadła „niezłego śledzia” pod SKAŁĄ
@ pseudonim mój
dnia 22.02.2013, 23:39. Identyfikator użytkownika: hAl0qWnyjziw
Ocena
komentarza:
6
może łyknęła węgorza pod skalą i dlatego tak chwali...
@ bazalt
dnia 22.02.2013, 13:04. Identyfikator użytkownika: GZkK1OujTJy4
Ocena
komentarza:
33
Wyście wszyscy pogłupieli? Co mnie obchodzi, co smakuje (lub co się podoba) P.Gessler. Czy naprawdę nie potraficie oddzielić zapotrzebowania na telewizyjny show, od indywidualnego gustu KAŻDEGO zjadacza chleba (tudzież innych produktów).?
@ :)
dnia 22.02.2013, 13:24. Identyfikator użytkownika: 7NN8gg3lGEqC
Ocena
komentarza:
34
Masz rację w 100% Już mam dość tej kobiety, która na serio nie zna się na kuchni, gotowaniu!
Jeszcze pierwszy sezon "Kuchennych rewolucji" można było oglądać, a później, to już kompletna porażka. Program, show o ratowaniu restauracji zamienił się na mega lansowanie pani Magdy, jej chore "psychologiczna porady", "wyciąganie" spraw danej rodziny, jej rzucanie garnkami, w kółko przekleństwa...
@ xy
dnia 22.02.2013, 19:18. Identyfikator użytkownika: 7R97JN53Pq5P
Ocena
komentarza:
11
Zgadzam się z Wami tego programu nie da się oglądać w kółko przekleństwa jak by chodziło o patologię pod budką z piwem.Wstyd żeby kobieta takich słów używała,
poza tym reklama sponsora.Na co sobie pozwala rzucanie garnkami itp totalna porażka.
@ bober
dnia 22.02.2013, 22:35. Identyfikator użytkownika: QsQvl41796bI
Ocena
komentarza:
1
zgadzam się
@ kula..
dnia 23.02.2013, 08:56. Identyfikator użytkownika: QbOCGqPsI7RW
Ocena
komentarza:
2
To prawda, nie można już przełknąć w telewizji tego show P. Gessler o ratowaniu polskich restauracji/wtrącanie się do spraw rodzinnych i wywlekanie na forum publiczne, pomijając rzucanie garnkami-przydałoby się tej Pani trochę kultury. /
. P. Gessler niech zajmie się swoją restauracją w Warszawie-która pozostawia wiele do życzenia /nieświeże, niesmaczne/a ...napis...na szyldzie : Magda Gessler- Polka..To ten kraj, gdzie mieszkamy..to nie Polska...?Uśmiać się można..Ktoś zgarnia dużą kasę za lansowanie tej Pani..
@ Kamillo
dnia 22.02.2013, 13:07. Identyfikator użytkownika: 0GyDIoB2g8RV
Ocena
komentarza:
13
zdjęcie jak z nekrologu..
@ ja
dnia 22.02.2013, 13:09. Identyfikator użytkownika: R8GIbfvq159N
Ocena
komentarza:
0
jakieś jaja...
@ wuwuo
dnia 22.02.2013, 13:13. Identyfikator użytkownika: 3Teacz7DmrYb
Ocena
komentarza:
7
jaj tez dobrych nie zjadla w Jaśle :)
@ Kamillo
dnia 22.02.2013, 13:23. Identyfikator użytkownika: 0GyDIoB2g8RV
Ocena
komentarza:
19
Wow no to Jasło musi dozgonnie być wdzięczne Gesslerowej. Ona uratowała nasze miasto, jako białą plamę. Wybieliła nas i nauczyła spowrotem używać regionalnych rzeczy i potraw...
Popatrzcie jak niewiele trzeba by uzdrawiać lokalną kuchnię...
@ jeżynka:)
dnia 22.02.2013, 13:43. Identyfikator użytkownika: T8RBFCAMpBlb
Ocena
komentarza:
31
Z Gessler taki kucharz jak z Rozenek idealna pani domu:),a Gesler jak chciała zjeść danie regionalne to po domach mogła pochodzić tych w których się gotuje ,a nie po niby restauracjach w których tylko ceny są super:)oczywiście dla biznesmenów ,bo reszta nie chodzi ,bo jej nie stać:)a nawet jak kogoś stać to po pierwszej wizycie i zjedzeniu obiadu:(już nie szybko wraca:)
@ Majewska
dnia 22.02.2013, 13:31. Identyfikator użytkownika: yrzJLQPjq1bE
Ocena
komentarza:
12
A teraz wam powiem najlepsze -Pani Magda będzie w Osobnicy -no i co wyszły gały???
@ cjs
dnia 22.02.2013, 13:41. Identyfikator użytkownika: 0UwRfB4TakxH
Ocena
komentarza:
8
Ale o co chodzi ? Ja na ten przykład teraz jestem u pani Magdy i Marzeny , zajadam żurek z jajkiem a na drugie poprosze o mielonego z kapustą . jedza tez wokół inni i kazdy czuje sie jak w domu , bez nadecia i kamer .
Jedni chodza do lokali gastronomicznych w celu spożycia potrawy a inni dla lansu i parcia na szkło .
Wszystkim zycze smacznego .
@ jeżynka:)
dnia 22.02.2013, 13:47. Identyfikator użytkownika: T8RBFCAMpBlb
Ocena
komentarza:
11
A u kogo w Osobnicy?u Majewskiej czy Szewczyka:)
@ lil
dnia 22.02.2013, 15:09. Identyfikator użytkownika: 1qocYMCVvI3N
Ocena
komentarza:
0
eeee pewnie u Ochwata ;p
@ cjs
dnia 22.02.2013, 16:55. Identyfikator użytkownika: 0UwRfB4TakxH
Ocena
komentarza:
1
tego co ma na koncu wsi brata
@ el
dnia 22.02.2013, 18:18. Identyfikator użytkownika: UoeJzIc7GCwt
Ocena
komentarza:
3
a jadła pierogi -bryzgane !?
@ Zjadacz chlebka
dnia 22.02.2013, 20:49. Identyfikator użytkownika: FnJgpmVlBa5y
Ocena
komentarza:
0
Moja misia gotuje nalepiej (dla mnie), brrzuszek do kręgosłupu nie przyrośnie!!
@ pseudonim mój
dnia 22.02.2013, 23:45. Identyfikator użytkownika: hAl0qWnyjziw
Ocena
komentarza:
3
jaka wiocha - taka restauratorka - Osobnica widać na nic lepszego nie zasługuje tylko na to czupiradło. majewska - ogarnij sie trochę i nie wiej chlewem.
@ Krzysztofek
dnia 22.02.2013, 13:37. Identyfikator użytkownika: QgckfBRLPqQF
Ocena
komentarza:
5
Pod Skałą dostało małą reklamę w newsweeku. Małą ale dobre i to
@ cjs
dnia 22.02.2013, 13:47. Identyfikator użytkownika: 0UwRfB4TakxH
Ocena
komentarza:
12
obserwuje od lat na jasielskim forum jak sie reklamuja rózni przedsiebiorcy - i zazwyczaj reklamuja sie ci do których nikt nie chodzi - a to najlepsza ocena popytu :-)
Dotyczy to kazdej branzy , wiec skoro "Pod Skałą" płaca za reklamę w Newsweeku to nie za bardzo - jak dla mnie musi byc u nich wesoło .
Przykład mechaników samochodowych - na forum az roi sie od "reklam" ukrytych czy tez jawnych , a mój pan mechanik ma to gdzies wiecie dlaczego ? Bo jego numer tel. i adres krazy po okolicy z ust do ust a on sam nawet nie miał by czasu klepac w klawiature - tyle ma samochodów pod domem . Morał z tego taki ze reklama a zwlaszcza płatna jest dla tych co im brak klientów .
@ gosc
dnia 22.02.2013, 13:42. Identyfikator użytkownika: Gpf5Fr5x89Wt
Ocena
komentarza:
6
a gdziescie to wyczytali ze jadła Pod Skałka...? A nawet jesli to niewiem co ona tam mogla chwalic moze i dawnie bylo tam dobre jedzienie ale teraz to w barze mlecznym jest smaczniejsze
@ jaslak
dnia 22.02.2013, 13:58. Identyfikator użytkownika: 9yOwXMxVa7AA
Ocena
komentarza:
3
A goloneczka i pstrąg w Panoramie - to nie jadło regionalne?
@ boondock
dnia 22.02.2013, 14:02. Identyfikator użytkownika: aDWsaAUi49VZ
Ocena
komentarza:
24
nie no nikt nie zaserwował prozioków i paciary z mlekiem??!! wstyd:)
@ LALA
dnia 22.02.2013, 14:36. Identyfikator użytkownika: LDjznB5UfT78
Ocena
komentarza:
9
Ze też pani Gessler chciała przyjechać na ten wyludniający się wygon?, gdzie wszystkie jedzą tylko pizzę...Może odkręci chamszczyznę wyżywienia w lokalach.? Te gołąbki ? Brzmi obiecująco.Ale pewnie po powrocie za parę tygodni podadzą jej jajecznicę na łoju z pajdą suchego chelba,i kawą zimną po zbożowemu!
@ xy
dnia 22.02.2013, 19:30. Identyfikator użytkownika: 7R97JN53Pq5P
Ocena
komentarza:
5
Dziwisz się a co ludzie mają robić jak pracy nie ma i kolejne zakłady zamykają.Kto pozwoli sobie na obiady w resteuracji.
@ Crakowiak :P
dnia 22.02.2013, 14:36. Identyfikator użytkownika: bXnzJa9sJQiv
Ocena
komentarza:
3
Kogoś Ty Magda pytała ?? chyba szaraków :P
Perła ma [...] dojazd , bez parkingu , złe miejsce - kuchnie mieli do bani ale nie wiem czy zmiana na lepsze poprawi coś :P
@ Mariano
dnia 22.02.2013, 14:42. Identyfikator użytkownika: 8HCPkZWciIGX
Ocena
komentarza:
1
Ludziska jak głodni jesteśćie to tylko do piramidy na kebaba ostrego , na drugi dzien [...] do szycia haha :D
@ wielbiciel pierogów.
dnia 22.02.2013, 15:02. Identyfikator użytkownika: BHUknpyt6NG1
Ocena
komentarza:
16
Pani Gessler. Pani wiedza na temat przepisów i dobrego jedzenia nie odbiega dalej niż horyzont własnej promocji. Wystarczy tylko popytać się naszych żon czy sąsiadek jak i co ugotować to się pan zdziwi. A tak na poważnie to przyjedź paniusiu w lecie jak odbywają się różne festiwale smaków regionalnych np. Pierogi w Tarnowcu to się pani dopiero oczy otworzą i sadełka przybędzie. A to że w Jaśle króluje fabryczna pizza czy jakieś inne tam burgery to inna sprawa. Dawnej lubiłem wpaść na pierogi do baru mlecznego, ale gdy byłem tam ostatnio po zmianie właściciela to niestety srodze się zawiodłem. Być może akurat trafiłem na "słaby dzień" ale wrażenie pozostało.
@ lol
dnia 22.02.2013, 15:22. Identyfikator użytkownika: iAEVlFTkLdhF
Ocena
komentarza:
-9
a w jasielskiem to gołabki, albo pierogi nie pędzluje się śmietaną, ale bryzga śmietaną z gęby.
@ xx
dnia 22.02.2013, 15:36. Identyfikator użytkownika: V4usiJ0v19Id
Ocena
komentarza:
2
[komentarz zawierał obraźliwe treści]
@ fikolek
dnia 22.02.2013, 15:44. Identyfikator użytkownika: SOgXBtjxMpk4
Ocena
komentarza:
6
do Gessler nic nie mam ale Makłowicz lepiej i ciekawiej gotuje
@ 25
dnia 22.02.2013, 15:50. Identyfikator użytkownika: RRrNyyIMl1XG
Ocena
komentarza:
6
Dlaczego musimy lubieć to co pani Gesler ? Może ona nie ma dorego smaku do potraw a szczególnie do kontaktów z gotójącymi w większści napewno lepiej od niej.
@ majka
dnia 22.02.2013, 15:50. Identyfikator użytkownika: 0TTUUV2IK5xE
Ocena
komentarza:
6
oj paniusiu tobie sie wydaje ze wszystkie rozumy posiadasz nieprawda ty nie potrafisz nic jedyne co to reklamujesz przyprawy latajac po kuchni z rozpuszczonymi wlosami u nas to dopiero mozna zjesc regionalne zarcie nie takie jak w warszawie i innych wiekszych miastach tu sie robi smaczne i tradycyjne obiady a nie walniecie byle co na talesz udekorujecie zielskiem i cale halo u nas chlop to zje jak przystalo na prawdziwa kuchnie pozadne zarcie nie byle co na talerzu pozdrawiam pania i nigdy nie chcialabym zeby mi ktos przeszkadzal w kuchni w naszym Jaselku jest wszystko ok
@ :)
dnia 22.02.2013, 16:48. Identyfikator użytkownika: lZ20PFDVaPEn
Ocena
komentarza:
7
oj oj Majka myślisz że ona to czyta, była zrobiła swoje i pojechała i tyle ją widzieli :). Pzdr
@ ...
dnia 22.02.2013, 16:19. Identyfikator użytkownika: PwJ8DdX0oou1
Ocena
komentarza:
5
ten sledz to chyba z palmy ''de mirette'' w kołaczycach ;-))
@ jks
dnia 22.02.2013, 16:31. Identyfikator użytkownika: vc5UrgyxUqOy
Ocena
komentarza:
-1
[...]
@ aligator
dnia 22.02.2013, 16:32. Identyfikator użytkownika: wQkMMKsfCwtG
Ocena
komentarza:
-12
Po pierwsze! Poziom Waszych wypowiedzi na tematy kulinarne na poziomie zerowym! Po drugie zdjecie Pani Magdy w czerni i bieli przepiękne!!! wręcz artystyczne-jestem po fotografice i troche sie znam na tym! Po trzecie od samego poczatku ogladam kuchenne rewolucje i widze co mogłabym zjesc w tych i innych lokalach gdyby nie wizyta tej kobiety z naprawde niesamowitym zamiłowaniem do gotowania ale tez wyczuleniem na syf, brud etc etc.Przede wszystkim docencie potencjalni zjadacze pizzy ktora tak naprawde zdominowała to miasto, ze Magda Gessler pokazuje jak gotowac dobre i zdrowe potrawy! wpada w furie kiedy widzi pozamrazane dania czy sosy w proszku bo wie co znajduje sie w tych produktach. Nakłania do tego aby uzywac produktów naturalnych ,samemu robic buliony jak niegdys robiły to nasze babcie a nie na łatwizne i używac kostek rosołowych które sa w dodatku rakotwórcze!!! Uwazam że ta kobieta potrafi zrobic rewolucje w restauracjach ale przede wszyskim w umysłach ludzi którzy twierdza ze znaja sie na kuchni po czym zdruzgotani leca po półprodukty byleby cos wcisnac i sprzedac i oby krecił sie biznes. Ja osobiscie jestem za tym zeby takich ludzi jak Magda Gessler w Polsce było na tyle duzo zeby w kazdym miescie kazda jadłodajnia miała takiego konsultanta jak ta Pani a wtedy nie jedlibysmy tego czego normalnie nie da sie jesc bo np. produkt jest ponizej normy zywieniowej,a nasze podniebienia cieszyłyby sie tylko dobrym smakiem i pewnoscia ze przyczynia sie do budowania naszego zdrowia a nie na jego przyniszczaniu tymi sztucznosciami w proszkach. Uwazam że ta kobieta jest cudowna i madra i wie ze zmienia tą pogubiona Polskość wydobywajac potrawy regionalne zeby nastepne pokolenia wiedziały o tradycjach zywieniowych w danym miescie czy wiosce w którym ktoś zabiera sie za karmienie ludzi wciskajac im to czy tamto nie znajac nawet histori danego regionu! Wstyd zeby w takim małym miasteczku jak Jasło było wiecej pizzeri niz aptek zamiast dobra kuchnia regionalna z daniami chocby słowianskimi. Pozdrawiam tych którzy szanuja to co robi ta kobieta a tych którzy maja inne zdanie namawiam do zrobienia taniego i prostego nalesnika nie wierzac ze sobie z tym poradza ,no ale tu ich nie widac wiec sie madrza co to nie oni i jacy inni sa zli i ze nic nie potrafią.Popatrzcie sami na siebie i na to co jecie a potem przekazujcie cenne uwagi a nie pieprzcie zeby [...] bo aż wstyd ze takich obywateli ma to małe miasto!!!Jestes tym co jesz...
@ Wiertnik
dnia 22.02.2013, 18:44. Identyfikator użytkownika: 3CPb6vx00kLZ
Ocena
komentarza:
10
Tego co robi ta kobieta nie szanuje nawet jej własny szwagier który też zna sie na kuchni, celebruje reginalizm i swojskość i uważa Ją za hochsztaplera, który udaje kogoś kim nie jest.Mógłbym otworzyć restauracje z kuchnią słowiańską lub węgierską. Kto by mi do niej chodził??? Tutaj trzeba zacząć od zmiany gustu a potem otworzyć knajpe.Jest duż o pizzeri bo tego pragnie jaślanin, zamiast przegrzebek i muli w sosie koperkowym w białym winie pragnie kebab i placek ziemniaczany.
@ sss
dnia 23.02.2013, 13:47. Identyfikator użytkownika: Ji15RjeazdcK
Ocena
komentarza:
-1
Zdjęcie może i przepiękne ,ale chyba z przed 20 lat.
@ ciekawy
dnia 22.02.2013, 17:00. Identyfikator użytkownika: am99VgyglJK2
Ocena
komentarza:
-1
w jakim barze czy też z knajpie ona była?? wie ktoś??
@ Wiertnik
dnia 22.02.2013, 19:01. Identyfikator użytkownika: 3CPb6vx00kLZ
Ocena
komentarza:
0
Bar pod Brzozami specjalizujący sie w wyrobach na bazie owoców regionalnych w Przysiekach.
@ hehhe
dnia 23.02.2013, 17:11. Identyfikator użytkownika: jWDHQKagxa75
Ocena
komentarza:
0
była w knajpie "POD PAPUGAMI" a potem pojechała do "TARGBAR-u"przy targowicy :D
@ edi
dnia 22.02.2013, 17:54. Identyfikator użytkownika: LF80YvnKysVz
Ocena
komentarza:
-1
Ludzie ale dajecie [...] ja z waszych komentarzy aż sie ze śmiechu poryczałam ...[ZAROMBISTE...WARTO CZYTAĆ!!!]
@ ktoś
dnia 22.02.2013, 22:03. Identyfikator użytkownika: CgoBb5YmKKp6
Ocena
komentarza:
0
haha taa...zarąbiste
@ ziomek
dnia 22.02.2013, 18:03. Identyfikator użytkownika: kEvIOHIjSthY
Ocena
komentarza:
3
mi żadna rozpierzona hadra nie będzie mówic jak coś ma smakować. JA TEZ BYM OCENIŁ JEJ GOTOWANIE
@ do ziomek
dnia 22.02.2013, 18:46. Identyfikator użytkownika: v7oZ3culHhLQ
Ocena
komentarza:
5
Masz rację. Ten babsztyl podobno wogóle nie umie gotować. Nabiera tylko co głupszych restauratorów, wyciąga kasę, rozwala im lokale i popiata nimi.Oni myślą, że jej wizyta uczyni lokal kultowym. Ja omojam szerokim łukiem lokala gdzie pojawiła się ta paprula.
@ do ziomek
dnia 22.02.2013, 19:01. Identyfikator użytkownika: v7oZ3culHhLQ
Ocena
komentarza:
6
Poczytajcie sobie życiorys tej pani to się Wam jeść odniechce:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Magdalena_Gessler
@ bober
dnia 22.02.2013, 22:38. Identyfikator użytkownika: QsQvl41796bI
Ocena
komentarza:
0
No bez przesady,zwykła zazdrośc.
@ sss
dnia 23.02.2013, 13:53. Identyfikator użytkownika: Ji15RjeazdcK
Ocena
komentarza:
0
W życiorysie nie ma nic nadzwyczajnego,ziomek nie przesadzaj.
@ CHORE PAŃSTWO !!!
dnia 22.02.2013, 18:08. Identyfikator użytkownika: Lp7QR216ycSI
Ocena
komentarza:
2
Patrząc na te jej "wypociny i opinie" - też nie znajduje nic godnego uwagi...
@ Smakosz
dnia 22.02.2013, 18:37. Identyfikator użytkownika: pz38KYLGLDNM
Ocena
komentarza:
7
Ciekawe na jakiej podstawie taki osad ta pani wydała,że niby tu regionalnie się nieje?
Popieram wpisy broniące nasz region.
Prawdziwie regionalne potrawy to się robi w domacha nie w "restauracjiach"
Są smaki których się nie podrobi i nigdy nie zapomni np. mordonie, prołziaki, paciara z mąki razowej o pierogach nie wspomnę , zurki i barszcze kiszone w domu samemu to jest prawdziwe jedzenie a nie te ich dyrdymały
@ szyszka250
dnia 22.02.2013, 19:13. Identyfikator użytkownika: tlVy0tZIcQcz
Ocena
komentarza:
5
Magdo Gessler co Ty łykasz, rzuć to babo!!!
@ do szyszka250
dnia 26.02.2013, 18:25. Identyfikator użytkownika: bxDgASGEGEoC
Ocena
komentarza:
0
Magdo Gessler co Ty bierzesz, daj numer do dealera!!!
@ aligator
dnia 22.02.2013, 19:33. Identyfikator użytkownika: wQkMMKsfCwtG
Ocena
komentarza:
0
do Wiertnik! piszesz ze ludzie nie chodziliby do innych restauracji regionalnych tylko dalej na te ochydne pizze dla tuczników??? Chyba nie wiesz co mówisz...Dobry podpłomyk ,nalesnik ,dania z kapusty z kasz z własnie kiszonymi ogórkami czy barszczem i wielu innymi potrawami napewno znalazlyby grono swoich fanów takiego jedzenia. Moge ci tylko powiedziec ze wiem co mówie bo znam dobrze epoke brązu i wczesne sredniowiecze i jadłam juz tyle tych potraw a i sama gotowałam plenerowo dla kilku tysiecy ludzi takie dania , ze mogłam zaobserwowac jakim cieszy sie to powodzeniem. ty pewnie nie znasz innych potraw poza pizzą bo jestes z jasła i trudno ci wyrazić adekwatna do tematu opinie.No ale masz takie prawo wiec dawaj dawaj dalej.jak zabrakło ci argumentów co do kuchni to o szwagrze tej kobiety piszesz.Ech mentalnośc polaka i jaslanina w tym wypadku wrrrrrrrrrrrr.Ja szanuje to co robi ta kobieta i życze jej dalszych sukcesów i wytrwałości w tej branzy bo widac naprawde nieraz musi sie nameczyć zeby coś komuś wbic do łba zeby zmienił złe nawyki zywieniowe na bardziej racjonalne żeby nie karmili społeczenstwa polskiego produktami wyniszczajacymi organizm-mówie o półproduktach takich jak; sztuczne sosy bez gotowania ,te wszystkie saszetki bulionowe i wiele innych.A dodam jeszcze ze zajmuje sie zdrowym odzywianiem i patrze na skład produktów które maja w sobie składniki odzywcze a nie sztuczne zapychacze i nic poza. Wiec dlaczego ktos ma mi to w restauracji wciskac? chodze do restauracji bo chce dawac zarabiac ludziom którzy otworzyli taki biznes ale niech licza sie tez z tym ze jak płacisz niemało to oczekujesz ze to bedzie dobre i zdrowe i niekoniecznie tego kopa na talerzu. Liczy się jakosć a nie ilość !!!Pozdrawiam
@ Cabbanos
dnia 22.02.2013, 21:07. Identyfikator użytkownika: uZZflhZ1LccK
Ocena
komentarza:
12
Ja bardzo rzadko chodzę do restauracji a to dlatego, że lubię dobrze zjeść i zamiast dawać zarabiać pseudoresteuratorom i wcinać za ciężkie pieniądze dania z jaj w proszku, spulchniaczy i masła klarowanego w płynie wolę kupić i przyrządzić coś w domu. Nie znam dobrej restauracji w promieniu 50 km. Ostatnio jadłem dobry stek wołowy w Jasiu Wędrowniczku w Rymanowie ale Pani wybaczy... z winem i herbata zapłaciłem 76 złotych.Sam stek kosztował coś ponad 50zł. 50 złotych to jest około 5% zarobków przeciętnego Jaślanina.
Cieszy mnie Pani dobre samopoczucie i samozaparcie w byciu smakoszem ale niech Pani sobie uświadomi, że myli sie Pani snobizm z byciem znawcą. To jest tak jak w buddyjskim przysłowiu, że jak ktoś lubi bułki to nie ma go co przekonywać do razowca. Do tego trzeba dojrzeć. Jak ktoś lubi kebab z odpadów z ubojni to nie ma go co przekonywać do carpaccio z szynki parmeńskiej i grillowanej langusty w pomidorach bo on zacznie Panią przekonywać, żeby nie słuchała Pani Radia Eska tylko TV TRwam i nigdy nie skończycie.
I chce Pani reformować przekonania Polaków nie wiedząc jak pisze sie to słowo...wrrrrrrrrrrrrrrrr i jeszcze ta niczym nieuzasadniona megalomania połączona z arogancją (ty pewnie nie znasz innych potraw poza pizzą bo jestes z jasła i trudno ci wyrazić adekwatna do tematu opinie- PEWNIE NIE ZNA, Z JASŁA TYLKO PANI ZNA SIĘ NA KUCHNI. Z POLSKI JEST JESZCZE PANI GESSLER) to tylko współczuć ludziom których Pani karmiła. Resteuratorstwo to najpierw sztuka goszczenia a potem karmienia. Pani przed nakarmieniem musiałaby zrobić selekcje karmionych bo gołym okiem widać Pani kłopoty z sympatią do ludzi.
Papa.
@ sxs.
dnia 22.02.2013, 20:12. Identyfikator użytkownika: XIV1yi3CDxNT
Ocena
komentarza:
0
nic ciekawego nie było byłem na kolacji lepiej jest w Różanej i pod Skałą ;pozdrawiam i zapraszam sprubuj. i oceń sam.
@ jeżynka:)
dnia 22.02.2013, 20:47. Identyfikator użytkownika: T8RBFCAMpBlb
Ocena
komentarza:
4
No byłam i sprawdziłam:) i jest tak...czekasz na zrealizowanie zamówienia około 30-40 minut tak było w moim przypadku:( ,a wtedy przynoszą ci zimne jedzenie:( barszcz z ziemniakami taki sobie,gołąbki ziemniaczane nawet ok ,ale zimne :(tak samo rzecz się miała z pierogami smak ok ,ale letnie czyli :( reasumując już tam nie pójdę :) ,kelnerki ruszają się jak muchy w smole ,nadąsane jak by pracowały tam za karę:( Jeżeli chodzi o wystrój to ok.przyjemne kolory i nastrój tylko troszkę chłodno:(
@ nuna
dnia 22.02.2013, 20:32. Identyfikator użytkownika: RXt4j1Zu0qOa
Ocena
komentarza:
7
Trzeba było dać babie pierogi razowe . Z kaszą gryczaną. Polane skwareczkami z boczusiu i cebulki. I taką słoninkę z gołąbeczków. A to by się tłuszczyk lał po bródce.A to by były słowiańskie smaki.
@ k.
dnia 22.02.2013, 20:57. Identyfikator użytkownika: N4nGlFhZ5XVF
Ocena
komentarza:
-6
W Trafunku była i smakowało
@ piotr
dnia 22.02.2013, 21:07. Identyfikator użytkownika: gJiXHS6Ob6ug
Ocena
komentarza:
-1
kasa robi swoje i wszyscy ich znamy jaka to rodzinka haha
@ Rumia
dnia 22.02.2013, 22:16. Identyfikator użytkownika: PFYax2tgCzhk
Ocena
komentarza:
1
[komentarz zawierał obraźliwe treści]
@ Myśliciel z krainy Oz
dnia 22.02.2013, 21:23. Identyfikator użytkownika: vTTAgv83IRHm
Ocena
komentarza:
0
Chyba Pani Ilona znowu przeinacza fakty. Tutaj artykuł do oryginalnej wersji Nie brońcie tak tej "Skały"! Prawda się sama obroni !!! http://slidesha.re/VBwJud
@ Monia
dnia 22.02.2013, 22:13. Identyfikator użytkownika: PFYax2tgCzhk
Ocena
komentarza:
0
[komentarz zawierał obraźliwe treści]
@ Bonzo
dnia 23.02.2013, 18:40. Identyfikator użytkownika: PFYax2tgCzhk
Ocena
komentarza:
0
Kiepsko u ciebie z tym myśleniem bo nawet nie wiesz co to czytanie ze zrozumieniem. Jaki kraj tacy mysliciele
@ Myśliciel z krainy Oz
dnia 22.02.2013, 21:24. Identyfikator użytkownika: vTTAgv83IRHm
Ocena
komentarza:
-1
@ Absurd B
dnia 22.02.2013, 23:13. Identyfikator użytkownika: LCRwTHaRLaOG
Ocena
komentarza:
0
Prawda boli, serce się kraje...znowu Krosno i Dwór Kombornia...
@ Boberek
dnia 22.02.2013, 21:45. Identyfikator użytkownika: 5HvlkIx46ynv
Ocena
komentarza:
11
A ja słyszałem, że Gesslerka wcinała pierogi ruskie w tym barku co jest w sklepie spożywczym "PSS Społem/ w Rynku. A później wpadła do baru mlecznego PSS-u w byłej "Jasielskiej" i tam pucowała fasolkę po bretońsku. Jak się już ojadła to ruszyła po jasielskich restauracjach i tam wybrzydzała bo już nić nie mogła przełknąć. Ja dziękuję za taką ekspertkę od kuchni. Owszem, może od zmywaka to tak. Wstrętne !!
@ Wsiok z Jasła
dnia 22.02.2013, 22:28. Identyfikator użytkownika: 1iySrJwMihys
Ocena
komentarza:
-2
bar elita górą!!
@ bober
dnia 22.02.2013, 22:40. Identyfikator użytkownika: QsQvl41796bI
Ocena
komentarza:
0
Polak to potrafi.Byle obgadać,skrytykować,wyśmiać...Dlaczego zło dobrze sie sprzedaje?
@ presz z gesser
dnia 22.02.2013, 22:59. Identyfikator użytkownika: KLUoYxMNG1xA
Ocena
komentarza:
3
a naszych win by spróbowała - patyk hetman amarena ale wg gessser niemka chyba polska to bogaty kraj gdzie ludzie ino te szampany i kawiory jedzą
@ stary
dnia 22.02.2013, 23:24. Identyfikator użytkownika: 8iYDTG2wV3rm
Ocena
komentarza:
4
całe miasto tym żyje,nawet likwidacja fabryki drzwi poszła w cień,tak trzymać.
@ pseudonim mój
dnia 22.02.2013, 23:42. Identyfikator użytkownika: hAl0qWnyjziw
Ocena
komentarza:
3
a w barze "Wiki" na Sikorskiego pyszne ruskie pierogi mają. zapodaję trzy porcyjki i wszystkie Gesslery moga mi skoczyć na pukiel !!!
@ Spikuś
dnia 23.02.2013, 00:09. Identyfikator użytkownika: iU9lTA6RAGLI
Ocena
komentarza:
-3
A wiadomo kiedy w tV?
@ samsung
dnia 23.02.2013, 17:27. Identyfikator użytkownika: 9WeLtRvguP51
Ocena
komentarza:
4
gdzies pod koniec maja, naucz się czytać ziom.
@ bebe
dnia 23.02.2013, 01:56. Identyfikator użytkownika: zVU7sCBtSEtG
Ocena
komentarza:
1
Ale Was Magda G. nakrecila:)A do ixi:Las Vegas jest naprawde niesamowitym miejscem,ale tam Zainwestowano miliardy ,aby bylo jak jest,a po drugie nastepne miliardy przywoza turysci z calego swiata.Inna sprawa to to ,ze w stanach jak ktos chce inwestowac ,to nikt mu nie podcina skrzydel i nie obklada podatkami przez pierwsze lata.Pozniej tez moze dochody sprytnie rozpisac i zawsze jest do przodu.W Polsce daja ulgi obcym biznesom a polakom klody pod nogi i przepisy coraz to nowsze aby narod wykonczyc.W jasle z takim bezrobociem to kogo stac aby zostawiac pieniadze w restauracjach?
@ Jarek
dnia 24.02.2013, 18:11. Identyfikator użytkownika: WWBfj0nWtIQw
Ocena
komentarza:
1
Najlepszy lokal mowila to "PAULA DE MIRETTE" -tanio i smacznie -a poza tym tak po polsku i tradycyjnie,czyli tłusto i drogo.
@ Wikooo
dnia 23.02.2013, 09:52. Identyfikator użytkownika: DkCelbtRMpmB
Ocena
komentarza:
0
Najlepsze jedzenie w Jaśle i na okolice to jest w Bar ELITTE na Towarowej :):):)
@ groby
dnia 23.02.2013, 11:57. Identyfikator użytkownika: mLUMCIcnEcla
Ocena
komentarza:
2
gotować umie każdy jak ma z czego to coś zawsze upichci
@ Skratek
dnia 23.02.2013, 12:52. Identyfikator użytkownika: oRwhNos2dRUO
Ocena
komentarza:
-9
Najlepsze jedzenie jest w ,,Kawiarni Parkowej'' w jaśle.
@ xyz
dnia 23.02.2013, 15:12. Identyfikator użytkownika: s8r6BWbcoBX8
Ocena
komentarza:
0
Tak szczegolnie golonka po przejsciach.Polecam semobujcom.
@ samobUjca
dnia 23.02.2013, 22:55. Identyfikator użytkownika: hAl0qWnyjziw
Ocena
komentarza:
-2
dzięki za namiar - jutro pójdę - spróbuję...
@ 6666666666666666666666666666666666666666
dnia 23.02.2013, 13:09. Identyfikator użytkownika: 2GXVjLyWV3gS
Ocena
komentarza:
-3
wiecie gdzie to mam no właśnie tam
@ JASŁO 4u zmienia orginalną treść wywiadu
dnia 23.02.2013, 16:36. Identyfikator użytkownika: GJiVowepFzjp
Ocena
komentarza:
2
naprtawdę rózni sie artykół jaslo 4u z tym z NEWSWEEK"a warto tutaj zajrzeć http://slidesha.re/VBwJud i podoba mi sie cytat
" W zajeździe Pod Skałą zjadłam niezłego śledzia, ale poza tym rządzi kulinarna postkomuna z podłymi flakami z mąką w roli głównej" koniec cytatu.
newsweek 8/2013 18-24,02,13
@ Rumia
dnia 23.02.2013, 18:36. Identyfikator użytkownika: PFYax2tgCzhk
Ocena
komentarza:
1
Widać, że czytanie za zrozumieniem to dla ciebie zbyt dużo. Pisze o flakach w kontekście Jasła a nie skały. Może pod skala jest tez 50 pizzerii ??? Jak w tym kraju ma być dobrze ja tu sami analfabeci i idioci ?
@ Cygan
dnia 23.02.2013, 18:38. Identyfikator użytkownika: PFYax2tgCzhk
Ocena
komentarza:
2
Nawet nie wiesz, że pisze sie artykuł a nie artykół to sie nie odzwywaj. Czytać tez nie umiesz
@ sprawdż
dnia 23.02.2013, 16:38. Identyfikator użytkownika: YIVFFKbOSz45
Ocena
komentarza:
-1
warto zaglądnąć do całego artykółu
@ Warto sie nauczyc pisac analfabeto
dnia 24.02.2013, 18:12. Identyfikator użytkownika: WWBfj0nWtIQw
Ocena
komentarza:
1
tytuł mgr jest? JEST!!!
@ moja ocena
dnia 23.02.2013, 17:05. Identyfikator użytkownika: AoVpOnre1hru
Ocena
komentarza:
-1
Wiec jesli chodzi o moja opinie,to bylam dzisiaj na obiedzie w tej zmienionej restauracji,i wedlog mnie jest bez porównania lepiej niż bylo wczesniej,klimat sympatyczny,romantyczny,stylowy bo byl nijaki,swieze kwiaty piekny bar,a jesli chodzi o samo jedzenie to faktycznie swojskie klimaty typu prozioki ,mieso,pierogi,golabki,zupki,kapustka,na deser przepyszny torcik,degóstowalam golabki ziemniaczane,dawno nie jadlam w jasle tak pysznego domowego obiadu i ciasta,mysle ze w przystepnych cenach za 2 golabki zaplacilam 10zl.powodzenia.
@ komentator
dnia 23.02.2013, 22:56. Identyfikator użytkownika: hAl0qWnyjziw
Ocena
komentarza:
1
zdegÓstuj jeszcze nieco wiedzy ze słownika ortograficznego i może będzie git
@ sjjgsfjgfjgfjfgj
dnia 23.02.2013, 17:25. Identyfikator użytkownika: 9WeLtRvguP51
Ocena
komentarza:
3
kiedy przyjedzie ponownie???
@ mariaaa
dnia 23.02.2013, 17:28. Identyfikator użytkownika: 9WeLtRvguP51
Ocena
komentarza:
3
ona z choinki się urwała, tak komentować skromne Jasło..
@ mariaaa
dnia 23.02.2013, 17:34. Identyfikator użytkownika: 9WeLtRvguP51
Ocena
komentarza:
3
w Jaśle rodziny nie chodzą na niedzielne obiadki do restauracji.. więc co się dziwi , że 50 pizzeri, zaokrągliła..
@ remek
dnia 23.02.2013, 18:27. Identyfikator użytkownika: wgvMdWQ89j68
Ocena
komentarza:
2
najlepsze jedzonko to bar pss ,nikt go nie pobije i cenowo taniocha
@ Gustowny jadak
dnia 23.02.2013, 18:42. Identyfikator użytkownika: G8Idqm7j7hQp
Ocena
komentarza:
2
Ztego co wiem to ta rewolucja była w Perle byłem tam popatrzyłem na menu i tak.Jesli chodzi o jasielskie warunki to to menu to gwózdz do trumny dla tej restauracji bo za 15 pierogów 20 zł idtr to troche za duzo jak na bezrobotne jasło.
@ jeżynka:)
dnia 24.02.2013, 11:28. Identyfikator użytkownika: T8RBFCAMpBlb
Ocena
komentarza:
1
Nie za 15pierogow 20ł tylko za 20 pierogów 15 z.:)pierożki są ok tylko poproś o gorące ,bo ja dostałam letnie ,ale smak ok:)
@ dragoness
dnia 23.02.2013, 18:46. Identyfikator użytkownika: 8QyvzDVukDxv
Ocena
komentarza:
0
Artykuł przeczytałam, niestety, sama prawda. Podstawowym elementem menu w każdej restauracji jest pizza, kebab i inne egzotyczności, więc o co tu się wściekać?
@ ..
dnia 23.02.2013, 20:29. Identyfikator użytkownika: soeUfZPiC6F2
Ocena
komentarza:
0
Pani Magdzie chodzi o to żeby ludzie sie delektowali potrawami a nie przyszli do restauracji nażarli sie i zapłacili
@ [...]
dnia 23.02.2013, 21:16. Identyfikator użytkownika: fAxm0yShPXmd
Ocena
komentarza:
-1
Jasło będzie w TVN, cieszmy się, będziemy sławni :D
@ x
dnia 24.02.2013, 10:57. Identyfikator użytkownika: 340CDudr28gc
Ocena
komentarza:
2
juz jestesmy slawni w swiecie z debu hitlera hahaha
@ pepsi
dnia 23.02.2013, 22:01. Identyfikator użytkownika: a2k3F5uRPpcN
Ocena
komentarza:
2
ooo luudzie alez.ona piknaaaaaaa. na zdjeciu oczywiscie heheh fotoszopy z przeszlosci
@ pseudomin mój
dnia 23.02.2013, 22:57. Identyfikator użytkownika: hAl0qWnyjziw
Ocena
komentarza:
4
niech ta ograniczona baba nie fika. Chuck Norris był w Jaśle na urlopie i mu smakowało
@ JA tam byłem i widziałem.
dnia 24.02.2013, 01:24. Identyfikator użytkownika: zlLU3Vo8CTtA
Ocena
komentarza:
1
Tylko Śledzik smakował a pani Gessler miała zastawiony cały stół pod skałą najbardziej mi się podobała golonka wielka jak małe prosie!. MOŻE JEJ NIE SMAKOWAŁA, DZIWNE :(
@ JA tam byłem i widziałem.
dnia 24.02.2013, 01:29. Identyfikator użytkownika: zlLU3Vo8CTtA
Ocena
komentarza:
-4
CYTAT:
Widać, że czytanie za zrozumieniem to dla ciebie zbyt dużo. Pisze o flakach w kontekście Jasła a nie skały. Może pod skala jest tez 50 pizzerii ??? Jak w tym kraju ma być dobrze ja tu sami analfabeci i [...] ?
A TU WIDZIMY RĘKĘ WŁAŚCICIELA SKAŁY . BRAWO, BRAWO, BRAWO, ale on podczas wizyty pani Gessler nie rzucił mi się w oczy, a flaki owszem.
@ MB
dnia 24.02.2013, 10:33. Identyfikator użytkownika: RHWMdRKfjJNt
Ocena
komentarza:
0
mogła iść do baru mlecznego na pierogi! tylko że standard dla pani magdy za niski
@ stan
dnia 24.02.2013, 10:39. Identyfikator użytkownika: IRNdA7tUfswI
Ocena
komentarza:
2
Niech lepiej już nic nie doradza, a wręcz nie przyjeżdza - prymityw intelektualny.
@ do administratora
dnia 24.02.2013, 11:08. Identyfikator użytkownika: T9fw5T98lLlu
Ocena
komentarza:
0
proszę przeczytać komentarze i usunąć te, które obrzydzają ludziom jedzenie - i zablokować takiego buraka, co brak mu kultury i znajomości podstawowych zasad higieny
@ janka
dnia 24.02.2013, 11:10. Identyfikator użytkownika: A7Pqg2FmSsm0
Ocena
komentarza:
0
[komentarz zawierał obraźliwe treści]
@ janek
dnia 24.02.2013, 11:15. Identyfikator użytkownika: A7Pqg2FmSsm0
Ocena
komentarza:
0
[komentarz zawierał obraźliwe treści]
@ Cogito
dnia 24.02.2013, 12:17. Identyfikator użytkownika: 7iRHr2uhsQCu
Ocena
komentarza:
6
Nie ma się o co obrażać, jaślanie! Prawda w oczy kole. Nie mamy się czym pochwalić, bo zamiast wspólnie wypromować jasielski produkt, czy to kulinarny, czy fajną imprezę lokalną, czy coś oryginalnego w kulturze, sporcie, regionalizmie, turystyce, historii - to żremy się na forach, oblewamy pomyjami każdy pomysł, sr...my do własnego gniazda, dajemy się wodzić za nos partiom politycznym.Mamy to, na co zasługujemy.
@ dragoness
dnia 24.02.2013, 18:06. Identyfikator użytkownika: 8QyvzDVukDxv
Ocena
komentarza:
1
Święta prawda!
@ Prawda
dnia 25.02.2013, 21:18. Identyfikator użytkownika: 3n9za6ENNCjs
Ocena
komentarza:
0
Niestety Cogito masz racje... Turystyka u nas kuleje, kultura, sport, rozrywka... i to patrząc na inne miasta regionu. Przykre ale prawdziwe.
@ Einstein@
dnia 24.02.2013, 13:00. Identyfikator użytkownika: TwV8hMJufxJj
Ocena
komentarza:
-8
Nic się nie równa z KEKSEM i jego restauracjami !
@ top
dnia 24.02.2013, 18:13. Identyfikator użytkownika: WWBfj0nWtIQw
Ocena
komentarza:
3
Dokladnie--okradną i zatrują
@ dialogg
dnia 24.02.2013, 15:12. Identyfikator użytkownika: vJyyP1yjBQtJ
Ocena
komentarza:
1
[komentarz usunięto ze względu na wulgaryzmy]
@ ś
dnia 24.02.2013, 18:15. Identyfikator użytkownika: U0417OcdJGuJ
Ocena
komentarza:
1
mogła odwiedzić budką z zapiekankami na Czackiego, to nie narzekałaby, że w Jaśle nie można zjeść świeżych rzeczy.
@ pacio
dnia 24.02.2013, 19:51. Identyfikator użytkownika: TGHAarjsPARS
Ocena
komentarza:
1
fajne mielismy odwiedziny
@ Ronin
dnia 24.02.2013, 20:23. Identyfikator użytkownika: VtZ1ikmPXHFm
Ocena
komentarza:
-3
Z punktu widzenia biologicznego/anatomicznego przeczy sam sobie bo to mężczyżni majłą znaczną głębię smaku gdyż kobiety posiadają zaledwie 7 kubków smakowych a mężczyżńi aż 9, pozatym Gesllerka twierdzi że odwiedziła 50 pizzeri w Jaśle a jest ich zaledwie 35 z barami mlecznymi i piramidami - pozwtym skąd taka teorja że w Jaśle czy na podkarpaciu nie ma dobrych knajp - warto się zastanowic jak ona gotuje skoro reklamuje lek na poprawę wypróżnień. GESLLERKA JESTEŚ ŻENUJĄCĄ POZORANDKOM BEZ GUSTU I WYCZUCIA - POSPOLITYM CHAMEM KTÓRY WYPŁYNĄ NA NAZWISKU MĘŻA.
@ dragoness
dnia 25.02.2013, 07:11. Identyfikator użytkownika: 8QyvzDVukDxv
Ocena
komentarza:
-1
Ortografia, kolego. I nie krzycz, bo to nieładnie.
@ Ronin
dnia 24.02.2013, 20:24. Identyfikator użytkownika: VtZ1ikmPXHFm
Ocena
komentarza:
3
te gadki o keksie to dość marna kryptoreklama
@ lolus
dnia 24.02.2013, 20:35. Identyfikator użytkownika: FsqHee5sYyDD
Ocena
komentarza:
1
pochwalila skale bo pewnie kase jej wlasciciel dobrą dal , zeby chwalila skale , ktora na szczescie upada . .
@ kKk
dnia 24.02.2013, 22:55. Identyfikator użytkownika: FFnlPg4KnHGq
Ocena
komentarza:
1
Jadłem w większości restauracji w Jaśle i okolicy i mówię to obiektywnie: najlepsze jedzenie jest jednak w keksie w rynku, oczywiście nie każde danie jest najlepsze ale ogólnie mają najlepsze żarcie...
@ Kazia
dnia 25.02.2013, 20:51. Identyfikator użytkownika: 3n9za6ENNCjs
Ocena
komentarza:
0
/...Magda Gessler przybyła do Jasła, by ratować jedną z jasielskich restauracji. Podczas swojego pobytu w naszym mieście zaglądnęła do innych lokali szukając tradycyjnych potraw, których z uporem nie mogła dostrzec. Nie dało się jednak nie zauważyć 50 pizzerii w mieście. Na peryferiach Jasła zjadła „niezłego śledzia”. Poza tym nie dostrzegła nic godnego uwagi.../

Niestety nie dziwie się Pani Magdzie... w porównaniu do miast Polski a nawet Podkarpacia samo Jasło jest mało interesujące...
@ filla
dnia 26.02.2013, 10:39. Identyfikator użytkownika: Zov04sUxGI9U
Ocena
komentarza:
0
Byłem na obiedzie w Perle i naprawdę polecam smaczne jedzenie i obsługa miła a jesli chodzi o właściciela bardzo uprzejmy człowiek pozdrawiam moim zdaniem to ta cała konkurencja nakręca ludzi stare lokale się nudzą a tu jakaś nowość jest super
@ wtf ?
dnia 26.02.2013, 19:43. Identyfikator użytkownika: 5oRexyWkdzMg
Ocena
komentarza:
0
Ile Magda Gessler bierze za ''odpicowanie'' takiej restauracji ?
@ żenada
dnia 13.05.2013, 16:06. Identyfikator użytkownika: 2vJoE45ltp8o
Ocena
komentarza:
0
lepiej nie pytaj ile wzięła za jej zdięcie które wisi na ścianie restauracji,bo niczym się nie popisała.ona improwizuje bo do profesjonalistki jej daleko.szkoda tych ludzi którzy muszą dalej tam pracować za najniższą krajową
@ wwww
dnia 26.02.2013, 22:36. Identyfikator użytkownika: cfTLyGgbgUo0
Ocena
komentarza:
1
W Jaśle jak dalej zakłady będą upadac , to resteuracje będą przeżywac rozkwit a jeśc będziemy kokosy.
@ kazio
dnia 24.04.2013, 17:00. Identyfikator użytkownika: ksNUR94KVEor
Ocena
komentarza:
0
Szkoda że nikt nie prowadzi rankingu zarobków na podkarpaciu w porównaniu z firmami z innych województw wtedy żydówka by do nas nie przyjechała chyba że jest przekonana że mamy zarobki jak w warszawie ,tj daj Boziu średnią krajową.
@ max
dnia 28.04.2013, 12:45. Identyfikator użytkownika: M8Jb2W8sqm0c
Ocena
komentarza:
1
Ech... wystarczyło udać się ok 10 km od Jasła do Dębowca, regionu słynącego niegdyś z pysznej kiełbasy, spotkać się z kołami gospodyń wiejskich z tamtych okolic i kurcze przepisów zebrałoby się na 2 książki.

Dla chcącego nic trudnego. A dawnej restauracji Perła, obecnie "U Schabińskiej" życzę jak najlepiej.

Co do dużej ilości pizzerii w miejscowości Jasło, cóż znak naszych czasów, każdy obecnie chce mieć dowiezione żarełko bezpośrednio pod pysię;)
@ olga
dnia 15.01.2014, 17:51. Identyfikator użytkownika: 6QsfwFsjjoqi
Ocena
komentarza:
1
Byłam ostatnio u schabińskiej
i nie mogę wyrazic sie o tej restauracji w pozytywach
Obsługa biegała robili kilka rzeczy jednocześnie !!?
Co do jedzenia np pierogów to były surowe a w pierogach z mięsem trafiały sie kości no prosze was !!!
A shab nie przypominał schabu a co do ceny to jest juz podniesiona a nie taka jaką ustaliła P.Magda
Ludzie którzy dostali szanse własnie ja zaprzepaścili bo jeżeli ktos pojdzie raz i dostanie to co dostanie :O to juz tam nie wróci nic wiec dziwnego ze są pustki...

Uważam ze tej restauracji przydałaby sie rewolucja po rewolucji NIE polecam !!!1
@ xxx
dnia 15.01.2014, 17:52. Identyfikator użytkownika: 6QsfwFsjjoqi
Ocena
komentarza:
0
Ceny kosmos!!!
Dodaj komentarz Jeżeli chcesz, aby Twój nick był wyróżniony żółtym kolorem, po prostu zaloguj się w panelu logowania po prawej stronie
⇓ ⇓ ⇓ Powiększ pole komentarza ⇓ ⇓ ⇓

Zasady komentowania

Serwis Jaslo4u.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść powyższych komentarzy. Redakcja zastrzega sobie prawo usuwania i redagowania komentarzy niezwiązanych z tematem, zawierających wulgaryzmy, reklamy i obrażających osoby trzecie. Użytkownik ponosi odpowiedzialność za treść komentarzy zgodnie z Polskim Prawem i normami obyczajowymi. Pełne zasady komentowania dostępne na stronie: Regulamin komentarzy

  • Wesołych Świąt Bożego Narodzenia życzy Burmistrz Jasła

  • Salony Optyczne "Twój Optyk" zapraszają na zimowe promocje

  • Betlejemski ogień znów rozświetlił jasielski rynek

     

    Na płycie jasielskiego rynku już po raz dwudziesty trzeci zapłonął ogień z Groty Narodzenia Chrystusa w Betlejem. Betlejemskie Światło Pokoju tradycyjnie już przywieźli do naszego miasta harcerze tutejszego hufca ZHP. Wczoraj uroczyście przekazali go jaślanom. <<FOTORELACJA>>

  • Janusza G. przebadają biegli psychiatrzy

     

    Wciąż próżno doczekać się przełomu w głośnej sprawie Haliny Gorczycy. Wszystko wskazuje na to, że podejrzanego o jej zamordowanie Janusza G. czeka proces poszlakowy. Do niego jednak – jak twierdzi prokurator Jan Dziuban – długa droga. Za kilka dni były mąż pielęgniarki, odbywający obecnie tymczasowy areszt, przejdzie badania psychiatryczne. 

  • Rewanż za wybory, czyli ZGDW z "nowym" przewodniczącym

    Andrzej Czernecki, który niedawno pożegnał się z urzędem burmistrza Jasła wskutek porażki z Ryszardem Pabianem w wyborczej „dogrywce” , ponownie został wybrany przewodniczącym zarządu Związku Gmin Dorzecza Wisłoki. Co ciekawe, ubiegając się o tę funkcję znów musiał zmierzyć się z niedawnym rywalem. Tym razem wygrał.

  • RMJ: składy komisji wybrane. Radni zatwierdzili zmiany w budżecie

     

    Skład żadnej z sześciu komisji stałych Rady Miejskiej Jasła VII kadencji nie stanowi już tajemnicy. Członków pięciu z nich radni wyłonili ze swojego grona podczas ostatnich obrad, które odbyły się w zeszły poniedziałek. Komisję rewizyjną skompletowali na sesji poprzedniej. Rada zatwierdziła również zmiany w uchwale budżetowej na rok 2014.

  • Radni miejscy podnieśli wynagrodzenie burmistrza

     

    11 090 złotych brutto będzie pobierał miesięcznie nowy burmistrz Jasła. Zarobki Ryszarda Pabiana będą wyższe o około osiemset złotych od tych, które przyznano jego poprzednikowi – mowa o wypłacie „na rękę”. Wysokość wynagrodzenia szefa jasielskiego magistratu uchwaliła wczoraj rada miejska.

  • Ostatnia szansa na płatny staż współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

     

    Powoli kończy się realizacja różnych zadań projektowych współfinansowanych przez Unię Europejską z perspektywy 2007 – 2013. Na kolejne rozdanie środków finansowych będziemy musieli poczekać jeszcze co najmniej pół roku. 

  • Radni zdecydowali. Będzie referendum [AKTUALIZACJA]

     

    Jedenastoma głosami „za” Rada Miejska Jasła podjęła dziś uchwałę dot. organizacji referendum w sprawie likwidacji miejscowej straży miejskiej. Jego termin został ustalony na 8 lutego. Przeciwko realizacji inicjatywy aktywistów Kongresu Nowej Prawicy było ośmiu radnych, dwóch wstrzymało się od głosu.

  • Kawowe Rarytasy i Aromatyczne herbaty na Święta tylko w CafeMax

     

    Sklep z kawą i herbatą w Jaśle oferuje szeroki wybór kaw ziarnistych, kaw mielonych, kaw smakowych, herbat liściastych, yerba mate, czekolad, dodatków do kawy, akcesoriów baristycznych, itp.

  • Szlachetne paczki trafiły do rodzin. "W tym widać dużo miłości"

     

    Zakończył się XIV finał "Szlachetnej Paczki". Na przestrzeni mijającego weekendu członkowie tzw. drużyn SuperW odwiedzali wytypowane na wcześniejszym etapie akcji potrzebujące rodziny i przekazywali im podarunki. Obdarowywani zostali również mieszkańcy Jasła i okolic. 

  • Ogień zabrał im wszystko. "To był moment..."

     

    Wszystko co mieli w kilka chwil obróciło się w pył. Mimo utraty dachu nad głową i dużej części życiowego dorobku mają jednak świadomość, że to, co spotkało ich w zeszłowtorkowy wieczór mogli przypłacić o wiele większą ceną. Gdyby to było chwilę później, gdybyśmy już spali… mówi nam łamiącym się głosem Halina Kopeć, lokatorka domu, który doszczętnie spłonął w Kołaczycach.

  • Wyborcza powtórka w Ujeździe?

     

    Niedługo cieszył się członkostwem w Radzie Gminy Brzyska Paweł Gołąb, który w wyborach przeprowadzonych w Domu Ludowym w Ujeździe zaledwie jednym głosem wygrał rywalizację z Ryszardem Żygłowiczem. Wczoraj Sąd Okręgowy w Krośnie stwierdził nieważność tego głosowania i mandatu uzyskanego przez jego zwycięzcę. Powód? W urnie znajdowało się więcej kart, niż wydała ich komisja.

  • "Opowieści Magurskie 1930-1960" już w sieci. Zachęcamy do obejrzenia!

     

    Zapraszamy do zapoznania się z owocami przedsięwzięcia pod hasłem "Opowieści Magurskie 1930-1960", zrealizowanego przez Stowarzyszenie "KULTINI". Zbiór krótkich etiud filmowych, stanowiących ilustrację wspomnień najstarszych mieszkańców Beskidu Niskiego, niedawno zagościł w internecie. 

  • Kołaczyce: przyczyną pożaru nieszczelność pieca?

     

    Nieszczelność pieca węglowego to prawdopodobna przyczyna pożaru, do jakiego doszło wczoraj wieczorem w Kołaczycach. Zamieszkiwany przez siedem osób dom doszczętnie spłonął.

Nadchodzące wydarzenia

Posiadasz informacje o jakimś wydarzeniu?
Poinformuj nas! Pisz na adres: redakcja@jaslo4u.pl

Panel Logowania

Wiesz coś ciekawego? Poinformuj nas o tym!
Wiesz coś, o czym my nie wiemy?
Chcesz podzielić się z nami informacjami?
Napisz do Redakcji lub wypełnij poniższy formularz.
Nadawca (opcjonalnie):Treść (wymagana):
Kontakt (opcjonalnie):
Kontakt z redakcją:

Mailowo: redakcja@jaslo4u.pl
Telefonicznie: 508 766 105