Korzystając z portalu Jaslo4u.pl wyrażasz zgodę na użytkowanie mechanizmu plików cookie. Mechanizm ten ma na celu zapewnienie prawidłowego funkcjonowania portalu Jaslo4u.pl. Korzystając ze strony akceptujesz Politykę Prywatności portalu Jasło4u.pl
Jaslo4u.pl - Jasielski portal informacyjny
Jaslo4u.pl - Jasło dla Ciebie

Rzuć wszystko i chodź na lody!

Lody są smakołykiem, po który sięgają niemal wszyscy. Ich smakowi nie mogą oprzeć się zarówno dzieciaki jak też dorośli. W czym tkwi tajemnica popularności lodów tradycyjnych?

Jak się okazuje najchętniej sięgamy po tak zwane lody gałkowe. Nie zniechęcają nas nawet długie kolejki. Lody tradycyjne pozwalają nam na sentymentalne podróże w przeszłość, kiedy to wraz z najbliższymi zachwycaliśmy się ich niepowtarzalnym smakiem.

Lody produkowane według tradycyjnej receptury bronią się same. Doskonałym dowodem na potwierdzenie tej tezy są lody produkowane przez cukiernię Perełka.  Kontynuuje ona tradycję zapoczątkowaną przed 25 laty. Lody produkowane przez cukiernię w oparciu o niezmienione receptury cieszą się niesłabnącą popularnością. Są one dostępne w sieci lodziarni Lodowa Kraina.

Mniam…

Już niebawem lodów tradycyjnych jaślanie będą mogli spróbować w lodziarni zlokalizowanej przy ul. 3 Maja w rejonie sklepu Biedronka. Lodowa Kraina postara się zaskoczyć klientów tradycyjnymi lodami w blisko czternastu wyjątkowych smakach.

Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Miłośnicy lodów owocowych odkryją nowy smak tradycyjnych lodów malinowych, truskawkowych i wielu innych. Najmłodsi smakosze będą mogli delektować się lodami smerfowymi.

Nie tylko lody

Lodowa Kraina to również wyśmienita kawa, która jest w stanie postawić każdego na nogi przed długim dniem w pracy. Pochodzi ona z małej polskiej palarni kawy Coffe Style z Rumi. Oni wiedzą, że kawa to rozkosz, poezja smaków, aromatów i doznań. Na przepyszną kawę zapraszamy już w maju.

W Coffe Style kawa prażona jest mistrzowskimi (rzemieślniczymi) technikami w tradycyjnym piecu bębnowym. Kawa ziarnista jest prażona w niewielkich porcjach, a następnie jest chłodzona strumieniem powietrza. To pozwala na zachowanie substancji aromatycznych poprzez ich kondensację.

Do jej przygotowania wykorzystuje się tylko najlepszej jakości kawę zieloną (surową), która przeszła przez bardzo rygorystyczne sita selekcji. Ziarna te są prażone najpierw partiami – odpowiednio do swej charakterystyki – a dopiero później mieszane. Jest to proces droższy i wymagający większego wysiłku, który jednak daje optymalną jakość i kolejną przewagę nad innymi ogólnie dostępnymi popularnymi kawami.

Już otwarte! Zapraszamy.

Odwiedź nas na Facebook'u - FB/Lodowa-Kraina-lody-tradycyjne

Artykuł sponsorowany

Napisany dnia: 27.04.2017, 08:11
Wiesz coś ciekawego? Poinformuj nas o tym!
Wiesz coś, o czym my nie wiemy?
Chcesz podzielić się z nami informacjami?
Napisz do Redakcji lub wypełnij poniższy formularz.
Treść (wymagana):
Kontakt (opcjonalnie):
Kontakt z redakcją:

Mailowo: [email protected]
Telefonicznie: 508 772 657