Snikers Agnieszki
Składniki:
Ciasto:
1/2 kg mąki
2 łyżki miodu
1/2 kostki margaryny
2 jajka
1 łyżeczka sody
1 szklanka cukru
Masa orzechowa:
25 dkg orzechów krojonych
1/2 kostki margaryny
2 łyżki miodu
1/2 szklanki cukru
Krem:
1/2 l mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
masło
Przełożenie placków:
placek-krem-placek z orzechami-krem-placek-polewa.
Ciasto:
Ciasto wysiekać ,zarobić i podzielić na 3 części.Dwa pieczemy a na trzeci dajemy
masę orzechową i wtedy pieczemy.
Masa orzechowa:
Wszystko razem dać do garnka i podsmażyć cały czas mieszając aby się nie przypaliło.
Krem:
1 szklankę mleka zagotować z cukrem.W drugiej szklance mleka wymieszać mąki i wlać na gotujące mleko.Ugotować budyń.Po przestudzeniu utrzeć z kostką masła.Przełożyć placki.
Smacznego.
gotowanie.wkl.pl