Korzystając z portalu Jaslo4u.pl wyrażasz zgodę na użytkowanie mechanizmu plików cookie. Mechanizm ten ma na celu zapewnienie prawidłowego funkcjonowania portalu Jaslo4u.pl. Korzystając ze strony akceptujesz Politykę Prywatności portalu Jasło4u.pl
Jaslo4u.pl - Jasielski portal informacyjny
Jaslo4u.pl - Jasło dla Ciebie

Dynia

Dynia  ma tysiące zastosowań w kuchni i nie tylko. Jest świetnym urozmaiceniem diety dziecka i osób dorosłych. Możemy spożywać ją w postaci zupy, placków, smoothie czy dżemu.  

Dynia  to prawdziwa bomba antyoksydantów (witamina A i E), witamin z grupy B  oraz minerałów jak magnez czy cynk, które odmładzają nasz wygląd i poprawiają odporność. Nie alergizuje, jest lekkostrawna i niskokaloryczna, więc może być spożywana właściwie przez każdego. 

W naszym krótkim reportażu chcemy przybliżyć właściwości dyni, dokładniej opowiedzieć o jej  zastosowaniu i wpływie na zdrowie. 

Zachęcamy  do obejrzenia kolejnego odcinku Porad Dietetyka prowadzonego przez mgr Justynę Oszkandy - dietetyka klinicznego z Gabinetu Bonne Sante w Jaśle.

<embed src="http://www.rtvg.pl/mfiles/224/3/12895/v/Porady-dietetyka-cz-4-.mp4">

Komentarze Czytelników:

Dodaj komentarz Widok:
0
@ jasio
dnia 04.01.2019, 17:52 · Zgłoś
polecam bimber z dyni - pycha!
Odpowiedz
Dodaj komentarz
Piszesz jako:

Serwis Jaslo4u.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść powyższych komentarzy. Redakcja zastrzega sobie prawo usuwania i redagowania komentarzy niezwiązanych z tematem, zawierających wulgaryzmy, reklamy i obrażających osoby trzecie. Użytkownik ponosi odpowiedzialność za treść komentarzy zgodnie z Polskim Prawem i normami obyczajowymi. Pełne zasady komentowania dostępne na stronie: Regulamin komentarzy

Wiesz coś ciekawego? Poinformuj nas o tym!
Wiesz coś, o czym my nie wiemy?
Chcesz podzielić się z nami informacjami?
Napisz do Redakcji lub wypełnij poniższy formularz.
Treść (wymagana):
Kontakt (opcjonalnie):
Kontakt z redakcją:

Mailowo: [email protected]
Telefonicznie: 508 772 657