Dynia
Dynia ma tysiące zastosowań w kuchni i nie tylko. Jest świetnym urozmaiceniem diety dziecka i osób dorosłych. Możemy spożywać ją w postaci zupy, placków, smoothie czy dżemu.
Dynia to prawdziwa bomba antyoksydantów (witamina A i E), witamin z grupy B oraz minerałów jak magnez czy cynk, które odmładzają nasz wygląd i poprawiają odporność. Nie alergizuje, jest lekkostrawna i niskokaloryczna, więc może być spożywana właściwie przez każdego.
W naszym krótkim reportażu chcemy przybliżyć właściwości dyni, dokładniej opowiedzieć o jej zastosowaniu i wpływie na zdrowie.
Zachęcamy do obejrzenia kolejnego odcinku Porad Dietetyka prowadzonego przez mgr Justynę Oszkandy - dietetyka klinicznego z Gabinetu Bonne Sante w Jaśle.
<embed src="http://www.rtvg.pl/mfiles/224/3/12895/v/Porady-dietetyka-cz-4-.mp4">
Komentarze Czytelników: