Zupa wiosenna z młodych jarzyn
Wiosna, ach to ty… A jeśli wiosna to nie może zabraknąć zupy z młodych jarzyn. Poniżej podajemy naszą interpretację tego orzeźwiającego dania.
ZUPA WIOSENNA Z MŁODYCH JARZYN
Składniki na 4-5 porcji:
4 sztuki marchewki
2 sztuki selera
2 sztuki pietruszki
300 g ziemniaków
1 mała główka kalafiora
1 mała główka brokuła
1 duży pęczek kopru
1 śmietana 30%
sól, pieprz,
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Kalafior i brokuł dzielimy na niewielkie różyczki.
Gotujemy do miękkości warzywa oprócz kalafiora i brokuła, które dodajemy pod koniec gotowania reszty warzyw.
Całość jeszcze chwilę gotujemy a następnie doprawiamy solą i pieprzem a następnie podbijamy śmietaną według uznania.
Na koniec dodajemy dużo pokrojonego kopru i gotowe.
Smacznego !