Strona główna
Kurczak w wydaniu lekko słodkim
19

Po nieco dłuższej przerwie zamieszczamy kolejny przepis w naszym Kąciku Kulinarnym. Tym razem kurczak w wydaniu lekko słodkim. Jest to danie odpowiednie na letnią porę a poza tym łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne...

Napisany dnia: 07.08.2013, 09:39
Sałatka z nowalijek z jajkiem w koszulce
7

Długo oczekiwana wiosna przyszła gwałtownie i od razu raczy nas wysokimi temperaturami. Jak wiadomo wraz z nadejściem słońca zmieniają się nasze upodobania kulinarne. W związku z tym przygotowaliśmy dla Was przepis na ciekawą sałatkę. Nie rządzą nowalijki !

Napisany dnia: 08.05.2013, 12:12
Polędwiczka wieprzowa nadziewana salami, mozarellą i suszonymi pomidorkami
16

Polędwiczki wieprzowe to mięso lubiane. Jest delikatne i soczyste a w dodatku stosunkowo tanie. Ze względu na swoje walory jest dobrze odbierane przez dzieci i osoby starsze. Smakuje równie dobrze w wersji pieczonej jak i smażonej...

Napisany dnia: 13.03.2013, 00:00
Tagiatelle z sosem serowym, gruszką i kaparami
14

Po tradycyjnych daniach świątecznych proponujemy akcent kuchni włoskiej z makaronem tagiatelle i serem pleśniowym w rolach głównych. Sery pleśniowe zdobywają w Polsce coraz większą popularność, więc mamy nadzieję, że to danie przypadnie i Wam do gustu...

Napisany dnia: 13.01.2013, 00:23
Świąteczny sandacz w sosie borowikowym w towarzystwie gołąbka z czerwonej kapusty
1

Święta zbliżają się nieubłaganie więc czas na świąteczny przepis.  Więc ryba. Ale nie karp.  Bo wielu z nas, mimo tradycji, nie jest fanami karpia i coraz częściej zerka w kierunku innych ryb na wigilijny stół.  Więc sandacz. Do dzieła...

Napisany dnia: 19.12.2012, 20:51
Łosoś w cieście francuskim z kiszoną kapustą i grzybami
8

Nim się obejrzymy przyjdą święta. Proponujemy więc danie, które już o święta się ociera. Tym razem w roli głównej łosoś. Łosoś stał się w Polsce rybą popularną, mamy więc nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu w tym wydaniu, które proponujemy...

Napisany dnia: 18.11.2012, 20:00
Krem z dyni
6

Sezon na dynie rozpoczęty. Jest to najlepszy moment na zastosowanie tego warzywa w naszej kuchni. Dania z dyni zdobywają w Polsce coraz większą popularność więc i my postanowiliśmy podać nasz przepis na zupę krem z dyni...

Napisany dnia: 17.10.2012, 10:41
Pierś z kurczaka w szynce parmeńskiej nadziewana karczochami i suszonymi pomidorami z dodatkiem sosu z sera pleśniowego
1

Tym razem proponujemy Wam danie z drobiu ponieważ po drób sięgamy najczęściej podczas przygotowania obiadu czy kolacji. Choć drób jest mięsem bardzo powszechnym to postanowiliśmy zastosować nietypowy sos bo z dodatkiem sera pleśniowego...

Napisany dnia: 05.09.2012, 11:15
Chłodnik
14

Upały nie odpuszczają a jak jest naprawdę gorąco nie ma nic lepszego niż chodnik. Oczywiście sprawa nie jest taka prosta, bo my uwielbiamy chodnik, ale u niektórych na samą myśl o jedzeniu zimnej zupy pojawia się grymas na twarzy...

Napisany dnia: 10.08.2012, 08:52
Szaszłyk rybny z kolorową papryką
8

Lato w pełni a więc i sezon grillowy otwarty. Jak wiadomo grillowanie cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Złośliwi powiedzą, że stało się ono niemalże naszym sportem narodowym. Tak więc przepis będzie grillowy ale bardziej nowoczesny niż kiełbasa z musztardą...

Napisany dnia: 01.07.2012, 10:52
Kolorowa sałatka z parmezanem i sosem bazyliowo-pomarańczowym
2

Kontynuujemy wiosenne propozycje i przedstawiamy przepis na ciekawą sałatkę.  Świeża, orzeźwiająca i pyszna. Czego trzeba więcej na wiosnę i zbliżające się lato?

Napisany dnia: 28.05.2012, 13:11
Zupa wiosenna z młodych jarzyn
9

Wiosna, ach to ty…  A jeśli wiosna to nie może zabraknąć zupy z młodych jarzyn.  Poniżej podajemy naszą interpretację tego orzeźwiającego dania...

Napisany dnia: 03.05.2012, 13:42
Świąteczne smakołyki
4

Święta tuż tuż... Ciekawi jesteśmy jak Wam idą  przygotowania świątecznych smakołyków. Aby trochę w tym pomóc zamieszczamy dwa nowe świąteczne przepisy - słodki i słony.

Napisany dnia: 05.04.2012, 14:49
Comber jagnięcy marynowany w rozmarynie z czerwoną cebulą i czosnkiem
24

W odpowiedzi na mailowe prośby o przepis na jagnięcinę, takowy zamieszczamy i mamy nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Jest to niezła propozycja na świąteczny obiad, zwłaszcza, że święta tuż tuż...

Napisany dnia: 26.03.2012, 14:55
Kapuśniak
10

Kolejny tradycyjny przepis w naszym kąciku kulinarnym. Tym razem w roli głównej Kapuśniaczek. Znany od lat paniom domu choć w wielu regionach polski inaczej przyrządzany. Ze świeżej lub kiszonej kapusty, z grzybami lub bez, czasem na wędzonych kościach...

Napisany dnia: 07.03.2012, 19:54
Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszonymi śliwkami w sosie żurawinowym na rozmarynie
10

Ostatni przepis, czyli gulasz, był bardzo tradycyjny więc tym razem postanowiliśmy przygotować coś bardziej eleganckiego. Na kolację przy świecach czy uroczysty obiad w sam raz...

Napisany dnia: 16.02.2012, 20:17
Gulasz z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem
8

Tym razem przyszła kolej na gulasz. Gulasz został zapoczątkowany przez węgierskich pasterzy i był często gotowany w kociołku nad ogniskiem. Dzisiaj pasterzy mamy jak na lekarstwo, kociołek też nie będzie potrzebny ale gulasz warto przyrządzić ze względu na jego świetny smak...

Napisany dnia: 27.01.2012, 11:08
Lekka sałatka z jabłkami, rukolą i serem gorgonzola
3
Święta, święta i po świętach...Mamy nadzieję, że nie zostały po nich niechciane kilogramy ;-)
Po świątecznym obżarstwie przygotowaliśmy dla Państwa coś lekkiego. A jeśli ma być lekko to tylko sałatka...
Napisany dnia: 09.01.2012, 17:32
Piernik świąteczny
1

Dasz jej sernik – da kopniaka, dasz jej piernik – da buziaka... Tym przysłowiem rozpoczniemy przepis na obiecany wcześniej Piernik Świąteczny. Przecież święta nie mogą obejść się bez piernika... A więc do dzieła !

Napisany dnia: 23.12.2011, 10:50
Filet z karpia otulony boczkiem, ze świąteczną kapustą z grzybami z dodatkiem sosu piernikowego
3

Mamy dla Państwa kolejne danie w naszym kąciku kulinarnym. Święta zbliżają się wielkimi krokami a więc i danie będzie do nich nawiązywać. Zaprezentujemy Państwu karpia w dość ciekawej odsłonie...

Napisany dnia: 16.12.2011, 20:07
  • Nauczyciele stracą pracę

    W wyniku reformy oświaty kilkunastu nauczycielom ze szkół podstawowych grozi utrata pracy. Władze miasta czynią starania, aby pedagodzy mieli szansę zatrudnienia w szkołach ponadgimnazjalnych...

  • Wiosenna wyprzedaż „U Leona”. Rabaty nawet do -50%

     

    Tylko teraz w sklepie „U Leona” rabaty nawet do -50%. W wyjątkowo niskich cenach kabiny prysznicowe oraz ceramika sanitarna.

  • Z roli na salony

    W miniony piątek w Zarzeczu odbyła się premiera książki Zygmunta Szycha pt. "Bogdana Rzońcy Czas Nieutracony". To pierwsza taka publikacja opowiadająca o życiu i karierze polityka z Podkarpacia...

  • Mercedesem wjechał w słup

     

    Na ul. Jana z Dukli w Jaśle kierowca mercedesa wjechał w słup oświetleniowy. Wstępne badanie na zawartość alkoholu w organizmie potwierdziło, że mężczyzna znajdujący się w pobliżu opuszczonego pojazdu był pod wpływem alkoholu.

  • Przystanki antysmogowe, czyli pomysł na czyste miasto

    Grupa osób z powiatu jasielskiego podjęła inicjatywę budowy przystanku antysmogowego, któremu nadali nadali nazwę Przystanek – Jasło. Zaprojektowany przez nich prototyp ma na celu pokazanie nowych możliwości walki z zanieczyszczonym powietrzem. Czy władze Jasła są zainteresowane tego typu rozwiązaniem? Czy ma on szansę zostać potraktowany na poważnie? Czas pokaże.

  • Z Jasła do Krynicy pociągiem? ANKIETA!

     

    Temat uruchomienia połączenia kolejowego na trasie Jasło – Krynica Zdrój – Jasło powraca po dwóch latach nieobecności. Dziś otwiera się szansa na to, aby mieszkańcy Podkarpacia mogli odwiedzać to pełne atrakcji miasto korzystając z pociągu. 

  • Rusza inwestycja drogowo-mostowa w Dobrucowej

    W najbliższy wtorek (21 maja br.) zostanie zamknięty most na rzece Jasiołce w Dobrucowej w związku z przystąpieniem do inwestycji drogowo-mostowej. Zadaniem realizowane przez powiat obejmuje modernizację dróg dojazdowych oraz przebudowę mostu. Przedsięwzięcie opiewa na ponad 6 mln zł.

  • Od stu lat pomagają potrzebującymi

    W Jasielskim Domu Kultury odbył się jubileusz z okazji 100-lecia powstania Polskiego Czerwonego Krzyża. Była to okazja do podziękowań dla zasłużonych działaczy Okręgu Rejonowego PCK w Jaśle, wręczenia odznaczeń zasłużonym honorowym dawcom krwi oraz medali i aktów nadania za wsparcie oraz aktywną działalność na rzecz najstarszej organizacji humanitarnej.

  • Praca dla prowadzącego zajęcia żeglarskie

     

    Zatrudnię prowadzącego zajęcia żeglarskie. Wynagrodzenie ok. 2000 zł.

  • Oferta edukacyjna na rok szkolny 2019/2020 dla absolwentów szkół podstawowych i gimnazjów w Liceum Ogólnokształcącym w

Panel Logowania

Wiesz coś ciekawego? Poinformuj nas o tym!
Wiesz coś, o czym my nie wiemy?
Chcesz podzielić się z nami informacjami?
Napisz do Redakcji lub wypełnij poniższy formularz.
Nadawca (opcjonalnie):Treść (wymagana):
Kontakt (opcjonalnie):
Kontakt z redakcją:

Mailowo: redakcja@jaslo4u.pl
Telefonicznie: 508 766 105