Jaslo4u.pl - Jasielski portal informacyjny
Strona główna
Murzynek
4

Wszystkich miłośników domowego jedzenia oraz domowych wypieków serdecznie zapraszam do swojej kuchni, gdzie mam nadzieję znajdziecie chociaż odrobinę kulinarnych inspiracji. Ma być sezonowo i smacznie.

Napisany dnia: 09.07.2016, 20:00
Pączki na Tłusty Czwartek!
11

Przed nami najsłodszy dzień w roku czyli Tłusty Czwartek w tym dniu każdy powinien zjeść przynajmniej jednego pączka więc podajemy przepis na pączki.

Napisany dnia: 03.02.2016, 08:00
Pavlova
13

Cukiernia u Zofii poleca pyszne umilenie upalnych dni. Świeże owoce w dowolnym mixie podane w niebanalny sposób...

Napisany dnia: 09.06.2015, 10:45
Babka cytrynowa
3

Chyba nikt z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez świątecznej babki, dlatego też już dzisiaj razem z Zakładem Cukierniczym u Zofii zachęcamy Was do jej samodzielnego wykonania. Babka pięknie pachnie i jest bardzo puszysta... 

Napisany dnia: 29.03.2015, 23:57
Przepyszna tarta z jabłkami
3

Przepyszna tarta z jabłkami, czyli kruche ciasto, jabłka, ponownie kruche ciasto pokrojone na paseczki i na wierzchu gruba warstwa cukru pudru. Przygotowanie tarty jest proste i szybkie (jabłek nie smażymy, układamy surowe pokrojone w cienkie paseczki, ciasta nie podpiekamy wcześniej, pieczemy wszystko razem). W smaku tarta jest wyśmienita, nie za słodka i nie za kwaśna (mimo, że do jabłek nie dodajemy w ogóle cukru, słodkości dodaje cukier puder posypany na wierzchu). Polecam wypróbować. Porcja na formę na tartę o średnicy 28 cm.

Napisany dnia: 12.03.2015, 21:39
"Udziec drobiowy w sosie śmietanowo-pieprzowym"
19

Po dłuższej nieobecności przepisów kulinarnych postanowiliśmy przez jakiś czas "zaopiekować" się kącikiem. Na początek proponujemy Państwu prostą, niedrogą i(a) bardzo smaczną potrawę. Mianowicie "Udziec drobiowy w sosie śmietanowo-pieprzowym"

Napisany dnia: 08.03.2015, 08:10
Przepis na faworki
6

Zakład Cukierniczy "U Zofii" zachęca do korzystania z własnych przepisów na tak zwane "małe co nieco", które od dzisiaj są publikowane na łamach naszego portalu w dziale kącik kulinarny. Na dobry początek prosty przepis na faworki, bo tłusty czwartek tuż tuż.

Napisany dnia: 04.02.2015, 17:39
Gofry – przysmak bez granic
10

Gofry, podobnie jak lody, kojarzą się głównie z wakacjami. Dzięki temu, że przygotowuje się je z łatwo dostępnych składników, są bardzo popularne na całym świecie. W różnych krajach możemy spotkać odmienne rodzaje tych chrupiących wafelków.

Napisany dnia: 24.07.2014, 10:17
Super sernik z truskawkami na zimno
12

 Sezon na truskawki już na dobre się zaczął. Na rynku można już kupić truskawki, pora więc na coś absolutnie wiosennego. Polecam Państwu super sernik na zimno z truskawkami. Wykonanie jej jest dość proste i na pewno każdemu się uda...

Napisany dnia: 26.05.2014, 17:22
Kurczak w wydaniu lekko słodkim
19

Po nieco dłuższej przerwie zamieszczamy kolejny przepis w naszym Kąciku Kulinarnym. Tym razem kurczak w wydaniu lekko słodkim. Jest to danie odpowiednie na letnią porę a poza tym łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne...

Napisany dnia: 07.08.2013, 09:39
Sałatka z nowalijek z jajkiem w koszulce
7

Długo oczekiwana wiosna przyszła gwałtownie i od razu raczy nas wysokimi temperaturami. Jak wiadomo wraz z nadejściem słońca zmieniają się nasze upodobania kulinarne. W związku z tym przygotowaliśmy dla Was przepis na ciekawą sałatkę. Nie rządzą nowalijki !

Napisany dnia: 08.05.2013, 12:12
Polędwiczka wieprzowa nadziewana salami, mozarellą i suszonymi pomidorkami
16

Polędwiczki wieprzowe to mięso lubiane. Jest delikatne i soczyste a w dodatku stosunkowo tanie. Ze względu na swoje walory jest dobrze odbierane przez dzieci i osoby starsze. Smakuje równie dobrze w wersji pieczonej jak i smażonej...

Napisany dnia: 13.03.2013, 00:00
Tagiatelle z sosem serowym, gruszką i kaparami
14

Po tradycyjnych daniach świątecznych proponujemy akcent kuchni włoskiej z makaronem tagiatelle i serem pleśniowym w rolach głównych. Sery pleśniowe zdobywają w Polsce coraz większą popularność, więc mamy nadzieję, że to danie przypadnie i Wam do gustu...

Napisany dnia: 13.01.2013, 00:23
Świąteczny sandacz w sosie borowikowym w towarzystwie gołąbka z czerwonej kapusty
1

Święta zbliżają się nieubłaganie więc czas na świąteczny przepis.  Więc ryba. Ale nie karp.  Bo wielu z nas, mimo tradycji, nie jest fanami karpia i coraz częściej zerka w kierunku innych ryb na wigilijny stół.  Więc sandacz. Do dzieła...

Napisany dnia: 19.12.2012, 20:51
Łosoś w cieście francuskim z kiszoną kapustą i grzybami
8

Nim się obejrzymy przyjdą święta. Proponujemy więc danie, które już o święta się ociera. Tym razem w roli głównej łosoś. Łosoś stał się w Polsce rybą popularną, mamy więc nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu w tym wydaniu, które proponujemy...

Napisany dnia: 18.11.2012, 20:00
Krem z dyni
6

Sezon na dynie rozpoczęty. Jest to najlepszy moment na zastosowanie tego warzywa w naszej kuchni. Dania z dyni zdobywają w Polsce coraz większą popularność więc i my postanowiliśmy podać nasz przepis na zupę krem z dyni...

Napisany dnia: 17.10.2012, 10:41
Pierś z kurczaka w szynce parmeńskiej nadziewana karczochami i suszonymi pomidorami z dodatkiem sosu z sera pleśniowego
1

Tym razem proponujemy Wam danie z drobiu ponieważ po drób sięgamy najczęściej podczas przygotowania obiadu czy kolacji. Choć drób jest mięsem bardzo powszechnym to postanowiliśmy zastosować nietypowy sos bo z dodatkiem sera pleśniowego...

Napisany dnia: 05.09.2012, 11:15
Chłodnik
14

Upały nie odpuszczają a jak jest naprawdę gorąco nie ma nic lepszego niż chodnik. Oczywiście sprawa nie jest taka prosta, bo my uwielbiamy chodnik, ale u niektórych na samą myśl o jedzeniu zimnej zupy pojawia się grymas na twarzy...

Napisany dnia: 10.08.2012, 08:52
Szaszłyk rybny z kolorową papryką
8

Lato w pełni a więc i sezon grillowy otwarty. Jak wiadomo grillowanie cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Złośliwi powiedzą, że stało się ono niemalże naszym sportem narodowym. Tak więc przepis będzie grillowy ale bardziej nowoczesny niż kiełbasa z musztardą...

Napisany dnia: 01.07.2012, 10:52
Kolorowa sałatka z parmezanem i sosem bazyliowo-pomarańczowym
2

Kontynuujemy wiosenne propozycje i przedstawiamy przepis na ciekawą sałatkę.  Świeża, orzeźwiająca i pyszna. Czego trzeba więcej na wiosnę i zbliżające się lato?

Napisany dnia: 28.05.2012, 13:11
  • Dokonano odbioru wykonanych prac w budynku przy ul. Metzgera w Jaśle. Jutro wznowiony zostanie ruch na drodze krajowej nr 28

    Prace budowlano-naprawcze bloku przy ul. Metzgera w Jaśle po blisko dwóch tygodniach dobiegły końca. Dzisiaj komisja dokonała odbioru wykonanych prac związanych z zabezpieczeniem uszkodzonej konstrukcji nośnej budynku...

  • Oferta wigilijna Baru Mlecznego „Wojtek”

     

    Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Niedługo rozpoczniemy przygotowania do najbardziej radosnego święta w roku. Już dzisiaj wielu z nas zastanawia się, jakie potrawy pojawią się na wigilijnym stole. Będzie można je zamówić w Barze Mlecznym „Wojtek”, który przygotował specjalną ofertę wigilijną dla swoich klientów.

  • Pakiet alertowy obostrzeń. Nowe restrykcje w kraju

    Minister zdrowia Adam Niedzielski podczas dzisiejszej konferencji prasowej przedstawił pakiet alertowy obostrzeń związany z pojawieniem się nowego wariantu koronawirusa o nazwie Omikron. Od 1 grudnia obowiązywać będą nowe obostrzenia w kraju. Zostaną również uszczelnione granice i będzie obowiązywał zakaz lotów do siedmiu krajów afrykańskich.

  • Podwyżka dla burmistrza Jasła przegłosowana. Wyższe diety otrzymywać będą również miejscy radni

     

    Rada Miejska Jasła podjęła uchwałę w sprawie ustalenia wynagrodzenia Ryszarda Pabiana, Teraz, będzie on otrzymywał wyższą niż dotychczas pensję. Burmistrz zarabiał będzie niespełna 20 tys. zł brutto. Od stycznia przyszłego roku, wyższe diety otrzymywać będą także miejscy radni.

  • Wybrany asortyment pieczywa zamawiaj online. Odbierz je w sklepach Społem i Gama

     

    Poszukujesz wartościowego pieczywa? Znajdziesz je w sklepach sieci Społem i Gama. Teraz, chleby o obniżonej zawartości węglowodanów, wyższej zawartości białka i błonnika oraz o niskim indeksie glikemicznym można zamawiać online i odebrać w wybranym sklepie na terenie Jasła.  

  • MKS „Gamrat-MOSiR” Jasło z kolejny ligowym zwycięstwem. Jaślanie pokonali we własnej hali TKS Tychy

     

    Siatkarze MKS-u „Gamrat-MOSiR” Jasło idą za ciosem. Podopieczni Bartosza Kilara odnieśli trzecie zwycięstwo w ostatnich siedmiu dniach. Tym razem w pokonanym polu zostawili zespół TKS Tychy. Jaślanie wygrali we własnej hali 3:1. Spotkanie obfitowało w wiele zaciętych i emocjonujących wymian. Obie ekipy zaprezentowały przed jasielską publicznością kawał dobrej siatkówki. Fenomenalne zawody rozegrał Arkadiusz Kościółek.

  • Krzysztof Topolski został prezesem zarządu TBS-ABK Sp. z o.o.

    Konkurs na stanowisko prezesa zarządu spółki TBS-ABK Sp. z o.o. wygrał dr inż. Krzysztof Topolski, były prezes zarządu Konsorcjum Olejów Przepracowanych - Organizacja Odzysku Opakowań i Olejów Spółka Akcyjna w Jedliczu, obecnie pracownik Karpackiej Państwowej Uczelni w Krośnie oraz członek Zarządu Regionu Podkarpackiej PO na Podkarpaciu.

  • Podwyżki wynagrodzenia starosty i diet radnych stały się faktem. Niejednogłośna decyzja Rady Powiatu w Jaśle

     

    Zgodnie z przewidywaniami, decyzją Rady Powiatu w Jaśle znacząco wzrośnie wynagrodzenie starosty jasielskiego. Adam Pawluś zarabiał będzie 20 tys. zł brutto. Od grudnia wzrośnie również wysokość diet, jakie pobierają radni. W zależności od pełnionej funkcji na konta radnych powiatowych wpływać będzie od 2 240 zł do 3 500 zł w przypadku przewodniczącego rady. Decyzja organu uchwałodawczego w sprawie podwyżek nie była jednogłośna. Ich wysokość krytycznie oceniła grupa radnych opozycyjnych, którzy postępowanie władz powiatu określili mianem „skoku na kasę”. 

  • Blisko 3,5 mln zł na inwestycję w Dębowcu. Czy te pieniądze przepadną?

    Wójt Marcin Bolek spotkał się z mieszkańcami gminy, aby porozmawiać o planach inwestycyjnych związanych z budową zaplecza sanitarnego dla Zakładu Gospodarki Komunalnej oraz Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych w Dębowcu. Z uwagi na fakt, iż od pewnego czasu w społeczeństwie pojawiły się niepokoje dotyczące realizacji tego przedsięwzięcia, włodarz gminy postanowił osobiście porozmawiać z mieszkańcami na ten temat i zdementować plotki dotyczące spalarni i wysypiska odpadów..

  • Nowa stacja paliw MOYA w Jaśle

     

    W Jaśle, przy ul. Sroczyńskiego 42, została otwarta nowa, atrakcyjna stacja paliw – MOYA. Obiekt ten jest bogato wyposażony – oprócz najwyższej jakości paliw kierowcy mogą skorzystać m.in. z kompresora czy odkurzacza, a wielobranżowy sklep oferuje szeroki asortyment artykułów przydatnych zarówno na podróż, jak i do domu. To jednak nie wszystko, bo punkt gastronomiczny Caffe MOYA zachęca do spróbowania chrupiących hot-dogów, gorących zapiekanek, pizzy, stripsów z kurczaka w zestawach z frytkami oraz oczywiście aromatycznej i pobudzającej kawy. Z okazji otwarcia stacji paliw w Jaśle, przez najbliższy miesiąc wszyscy klienci mogą skorzystać z atrakcyjnych promocji.

  • Wielkie otwarcie firmowego sklepu rybnego "Delfin" w Jaśle

     

    Hurtownia rybna Delfin , która na mapie miasta Jasła znajduje się od 1990 roku, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich Klientów, już w najbliższą środę 24 listopada planuje otwarcie swojego sklepu firmowego.

Panel Logowania

Wiesz coś ciekawego? Poinformuj nas o tym!
Wiesz coś, o czym my nie wiemy?
Chcesz podzielić się z nami informacjami?
Napisz do Redakcji lub wypełnij poniższy formularz.
Nadawca (opcjonalnie):Treść (wymagana):
Kontakt (opcjonalnie):
Kontakt z redakcją:

Mailowo: redakcja@jaslo4u.pl
Telefonicznie: 508 766 105