Zupa wiosenna z młodych jarzyn
Wiosna, ach to ty… A jeśli wiosna to nie może zabraknąć zupy z młodych jarzyn. Poniżej podajemy naszą interpretację tego orzeźwiającego dania...
Świąteczne smakołyki
Święta tuż tuż... Ciekawi jesteśmy jak Wam idą przygotowania świątecznych smakołyków. Aby trochę w tym pomóc zamieszczamy dwa nowe świąteczne przepisy - słodki i słony.
Comber jagnięcy marynowany w rozmarynie z czerwoną cebulą i czosnkiem
W odpowiedzi na mailowe prośby o przepis na jagnięcinę, takowy zamieszczamy i mamy nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Jest to niezła propozycja na świąteczny obiad, zwłaszcza, że święta tuż tuż...
Kapuśniak
Kolejny tradycyjny przepis w naszym kąciku kulinarnym. Tym razem w roli głównej Kapuśniaczek. Znany od lat paniom domu choć w wielu regionach polski inaczej przyrządzany. Ze świeżej lub kiszonej kapusty, z grzybami lub bez, czasem na wędzonych kościach...
Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszonymi śliwkami w sosie żurawinowym na rozmarynie
Ostatni przepis, czyli gulasz, był bardzo tradycyjny więc tym razem postanowiliśmy przygotować coś bardziej eleganckiego. Na kolację przy świecach czy uroczysty obiad w sam raz...
Gulasz z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem
Tym razem przyszła kolej na gulasz. Gulasz został zapoczątkowany przez węgierskich pasterzy i był często gotowany w kociołku nad ogniskiem. Dzisiaj pasterzy mamy jak na lekarstwo, kociołek też nie będzie potrzebny ale gulasz warto przyrządzić ze względu na jego świetny smak...
Lekka sałatka z jabłkami, rukolą i serem gorgonzola
Piernik świąteczny
Dasz jej sernik – da kopniaka, dasz jej piernik – da buziaka... Tym przysłowiem rozpoczniemy przepis na obiecany wcześniej Piernik Świąteczny. Przecież święta nie mogą obejść się bez piernika... A więc do dzieła !
Filet z karpia otulony boczkiem, ze świąteczną kapustą z grzybami z dodatkiem sosu piernikowego
Mamy dla Państwa kolejne danie w naszym kąciku kulinarnym. Święta zbliżają się wielkimi krokami a więc i danie będzie do nich nawiązywać. Zaprezentujemy Państwu karpia w dość ciekawej odsłonie...
Pierś z kurczaka z pomidorami i brokułami zapiekana pod serową pierzynką
Witamy serdecznie w kąciku kulinarnym naszej restauracji. Co dwa tygodnie nasz Szef Kuchni dostarczy Państwu nowe ciekawe przepisy. Dominować będzie kuchnia polska ale nieraz w nowatorskiej odsłonie...
Cannelloni ze szpinakiem i szarlotka
Dla wszystkich amatorów szpinaku mamy ciekawe i łatwe w wykonaiu danie, a dla wszystkich łasuchów pyszna szarlotka na szybko...
Grillowany filet z kurczaka
Grillowany filet z kurczaka to smaczne i szybkie urozmaicenie niejednego grilla...
Zobacz także:
Karkówka z grilla
Placek z rabarbarem
Karkówka z grilla
Grillowy sezon już w pełni. Dobrze przyrządzona karkówka z całą pewnością urozmaici każdego grilla... Smacznego!
Placek rabarbarowy
Łatwy, szybki w przygotowaniu i smaczny placek rabarbarowy umili niejedno upalne popołudnie i grilla z przyjaciółmi...
Mini pączusie i jarskie kotlety
Kolejna słodka porcja informacji... Na szybko i smacznie... Mini pączusie znikają w szybkim tempie i są ulubionym przysmakiem głównie dzieciaczków, chociaż nie tylko...
Muffinki na 6 sposobów
Muffinki smakują i wyglądają jak małe babeczki. Są bardzo szybkie do wykonania, co jest ich ogromną zaletą. Robią furorę na przyjęciach dla dzieci. Maluchy wprost się nimi zajadają. Bardzo szybki sposób na ugoszczenie niezapowiedzianych gości...
Smaczny karp na wigilijnym stole
Przed marketami naszych jasielskich sklepów można kupić żywego karpia, który jest wpisany w tradycję, jako jeden z lepszych, smaczniejszych i oczekiwanych posiłków podczas wieczerzy wigilijnej...
Indyjska zapiekanka i sałatka z marynowanych buraczków
Doskonały pomysł na smaczne, rozgrzewające i ekspresowe danie. Na chłodne wieczory, kiedy brakuje ochoty na przygotowywanie czasochłonnych dań proponujemy coś na szybko i smacznie...
Papryka faszerowana kurczakiem + muszle z bakłażanem
Po długiej przerwie wracamy do kącika kulinarnego - oczywiście z GRUBCIEM. Wszystkim, którzy stęsknili się za nami i naszymi przepisami polecamy dania, które urozmaicą nieco codzienne menu: paprykę faszerowaną kurczakiem i muszle z bakłażanem...
Cordon Bleu i smaczny deser
Cordon Bleu nazywany też kotletem szwajcarskim można zrobić praktycznie z każdego mięsa (wieprzowego, piersi kurczaka, cielęciny). My polecamy Państwu tym razem pierś z kurczaka, a na upalne dni smaczny deser...