Bounty 4u
Bounty
Biszkopt czekoladowy:
5 jajek25 dag mąki tortowej
25 dag cukru
5 łyżek wody
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno dodać cukier – ciągle ubijając, a następnie żółtka i wodę nie przerywając ubijania. Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao – również ubijając. Wylać do wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia prostokątnej formy o wymiarach 25 na
Masa kokosowa:
20 dag masła
20 – 25 dag wiórek kokosowych
cukier waniliowy
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować około 20 minut aż masa zgęstnieje. Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aż masło się rozpuści. Masę kokosową dobrze ostudzić (najlepiej w lodówce) i wyłożyć na biszkopt. Można najpierw utrzeć margarynę i dodawać do niej masę kokosową, ciągle ucierając.
Polewa:
12,5 dag margaryny
Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto. Zamiast czekolady mlecznej można użyć białej – efekt równie smaczny.
Życzę wszystkim smakoszom naszego kącika z przepisami SMACZNEGO!!!
Jenny
Źródło: www.smaczny.pl