Sałatka z tuńczyka 4u
Sałatka z tuńczyka 4u
Składniki:
2 puszki tuńczyka w oleju
20 dag żółtego sera
2 marchewki (16 dag)
2 czerwone cebule (20 dag)
5 jajek
majonez
sól
pieprz
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tuńczyki odsączyć z zalewy. Marchewki ugotować, ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, oddzielić białka od żółtek, i osobno zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Układać w szklanej salaterce w następującej kolejności: żółty ser, puszka tuńczyka, marchewka, posolić, cebulka, puszka tuńczyka, starte białka jajek, warstwa majonezu, posolić i popieprzyć, a na górę starte żółtka.
Schłodzić w lodówce.
Życzę wszystkim smakoszom naszego kącika z przepisami SMACZNEGO!!!
Jenny