Korzystając z portalu Jaslo4u.pl wyrażasz zgodę na użytkowanie mechanizmu plików cookie. Mechanizm ten ma na celu zapewnienie prawidłowego funkcjonowania portalu Jaslo4u.pl. Korzystając ze strony akceptujesz Politykę Prywatności portalu Jasło4u.pl
Jaslo4u.pl - Jasielski portal informacyjny
Jaslo4u.pl - Jasło dla Ciebie

Serniczek 4U na zimno z biszkoptami

0
W tym tygodniu polecam wszystkim deser pyszny, szybki i bez pieczenia. Serniczek na zimno jest bardzo prosty w wykonaniu, więc nie powinien przysporzyć nikomu większych trudności. Zapraszam do wypróbowania przepisu i podzielenia się uwagami...

Serniczek na zimno z biszkoptami


1 kg twarogu,
30 dag masła
40 dag cukru
1/2 l kremówki
kieliszek rumu
5 ugotowanych żółtek
15 dag biszkoptów
1/2 tabliczki czekolady
2 łyżki czekolady w proszku

Masło utrzeć z cukrem i przetartymi żółtkami, a następnie zmiksować ze zmielonym serem i rumem, zaś na samym końcu miksowania dodać ubitą kremówkę.

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i polać rozpuszczoną czekoladą. Resztą biszkoptów wyłożyć boki tortownicy. Wyłożyć masę serową i lekko "ubić".

Wstawić do lodówki na kilka godzin. Posypać czekoladą, albo zetrzeć pozostałą czekoladę na tarku o małych oczkach. Na koniec gotowy torcik można udekorować według uznania.

Życzę wszystkim smakoszom naszego kącika z przepisami SMACZNEGO!!!

Jenny
Napisany dnia: 09.01.2009, 14:02

Komentarze Czytelników:

Dodaj komentarz Widok:
Dodaj komentarz
Piszesz jako:

Serwis Jaslo4u.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść powyższych komentarzy. Redakcja zastrzega sobie prawo usuwania i redagowania komentarzy niezwiązanych z tematem, zawierających wulgaryzmy, reklamy i obrażających osoby trzecie. Użytkownik ponosi odpowiedzialność za treść komentarzy zgodnie z Polskim Prawem i normami obyczajowymi. Pełne zasady komentowania dostępne na stronie: Regulamin komentarzy

Wiesz coś ciekawego? Poinformuj nas o tym!
Wiesz coś, o czym my nie wiemy?
Chcesz podzielić się z nami informacjami?
Napisz do Redakcji lub wypełnij poniższy formularz.
Treść (wymagana):
Kontakt (opcjonalnie):
Kontakt z redakcją:

Mailowo: [email protected]
Telefonicznie: 508 772 657