Korzystając z portalu Jaslo4u.pl wyrażasz zgodę na użytkowanie mechanizmu plików cookie. Mechanizm ten ma na celu zapewnienie prawidłowego funkcjonowania portalu Jaslo4u.pl. Korzystając ze strony akceptujesz Politykę Prywatności portalu Jasło4u.pl
Jaslo4u.pl - Jasielski portal informacyjny
Jaslo4u.pl - Jasło dla Ciebie

Karp w piwie

0

 Składniki :

  • 80 dag filetów z karpia
  • szklanka jasnego piwa
  • duża cebula
  • po 5-6 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
  • pół łyżeczki skórki otartej z cytryny
  • łyżeczka mielonych goździków
  • pół łyżeczki cukru
  • 5 dag rodzynek
  • łyżka posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki oliwy
  • sól.

Sposób przygotowania:

Umyte i osuszone filety natrzyj solą i mielonymi goździkami, przykryj i wstaw na 1 - 2 h do lodówki, po czym pokrój na porcje. Opłukane rodzynki sparz wrzątkiem i osącz na sicie. W płaskim rondlu rozgrzej olej, zeszklij na nim drobno pokrojoną cebulę oraz dodaj połowę rodzynek, pieprz i ziele angielskie, dolej też piwo i razem wszystko zagotuj. Następnie włóż porcje ryby, posyp skórką otartą z cytryny i duś na niewielkim ogniu przez około 15 min. Dodaj pozostałe rodzynki, cukier i pieprz, delikatnie potrząśnij rondlem i całość podduś jeszcze 5 - 6 min. Danie to można podawać na gorąco lub na zimno.

Napisany dnia: 15.12.2006, 22:12

Komentarze Czytelników:

Dodaj komentarz Widok:
Dodaj komentarz
Piszesz jako:

Serwis Jaslo4u.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść powyższych komentarzy. Redakcja zastrzega sobie prawo usuwania i redagowania komentarzy niezwiązanych z tematem, zawierających wulgaryzmy, reklamy i obrażających osoby trzecie. Użytkownik ponosi odpowiedzialność za treść komentarzy zgodnie z Polskim Prawem i normami obyczajowymi. Pełne zasady komentowania dostępne na stronie: Regulamin komentarzy

Wiesz coś ciekawego? Poinformuj nas o tym!
Wiesz coś, o czym my nie wiemy?
Chcesz podzielić się z nami informacjami?
Napisz do Redakcji lub wypełnij poniższy formularz.
Treść (wymagana):
Kontakt (opcjonalnie):
Kontakt z redakcją:

Mailowo: [email protected]
Telefonicznie: 508 772 657