Korzystając z portalu Jaslo4u.pl wyrażasz zgodę na użytkowanie mechanizmu plików cookie. Mechanizm ten ma na celu zapewnienie prawidłowego funkcjonowania portalu Jaslo4u.pl. Korzystając ze strony akceptujesz Politykę Prywatności portalu Jasło4u.pl
Jaslo4u.pl - Jasielski portal informacyjny
Jaslo4u.pl - Jasło dla Ciebie

Kotlety jajeczne

0
 Składniki:
5 jajek
2 czerstwe kajzerki
1/2 szklanki mleka
cebula
natka pietruszki lub koperek
bułka tarta
duża łyżka ziaren sezamu 
sól, pieprz, wegeta 
olej do smażenia.
 
4 jajka ugotować na twardo, zemleć wraz z cebulą i kajzerkami uprzednio
namoczonymi w mleku i odcisniętymi. Wymieszać z surowym jajkiem i natką,
przyprawić do smaku (gdyby masa była zbyt rzadka można dodac bułki
tartej). Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej
wymieszanej z ziarnami sezamu. Smażyć na oleju na złoty kolor.
Napisany dnia: 08.02.2007, 17:52

Komentarze Czytelników:

Dodaj komentarz Widok:
Dodaj komentarz
Piszesz jako:

Serwis Jaslo4u.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść powyższych komentarzy. Redakcja zastrzega sobie prawo usuwania i redagowania komentarzy niezwiązanych z tematem, zawierających wulgaryzmy, reklamy i obrażających osoby trzecie. Użytkownik ponosi odpowiedzialność za treść komentarzy zgodnie z Polskim Prawem i normami obyczajowymi. Pełne zasady komentowania dostępne na stronie: Regulamin komentarzy

Wiesz coś ciekawego? Poinformuj nas o tym!
Wiesz coś, o czym my nie wiemy?
Chcesz podzielić się z nami informacjami?
Napisz do Redakcji lub wypełnij poniższy formularz.
Treść (wymagana):
Kontakt (opcjonalnie):
Kontakt z redakcją:

Mailowo: [email protected]
Telefonicznie: 508 772 657