Raffaello inaczej...
Składniki:
2 i 1/2 szklanki słodkiego mleka,
3 żółtka,
2 łyżki mąki pszennej,
3 łyżki makie ziemniaczanej,
1 cukier waniliowy,
szklanka cukru kryształu,
30 dag masła,
25 dag kokosu,
4 paczki herbatników,
1 szklanka adwokata lub spirytus do smaku.
W 1/2 szklanki mleka roztopić żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus.
Na desce położyć papier do ciasta, na nim nałożyć 1 paczkę herbatników (10dag), nałożyć masę i znów herbatniki - mają być 4 warstwy. Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem. Włożyć do lodówki i lekko przykryć folią.
Po schłodzeniu ciastem możemy poczęstować naszych domowników i gości:)
Życzę wszystkim smakoszom naszego kącika z przepisami SMACZNEGO!!!
Źródło: 173 specjały Siostry Anastazji